¾
dl
rahkaa, raejuustoa tai kreikkalaista jogurttia
½
munaa
¼
tl
leivinjauhetta
¾
rkl
psylliumjauhetta
¼
tl
merisuolaa
Valmistus
Raasta kesäkurpitsa ja painele ylimääräinen neste pois talouspaperilla.
Sekoita muut taikinan ainekset.
Kääntele kesäkurpitsa joukkoon.
Muotoile massasta kostutetuin käsin 8 sämpylää leivinpaperille.
Kypsennä 170 asteessa noin 25 minuuttia.
VINKKI!
Taikinasta saa vaihtoehtoisesti 4 suurta sämpylää, jotka voi pakastaa eväsleipinä käytettäväksi.
Hiivataikinoihin voi käyttää kuivahiivaa. Yksi 11 g kuivahiivapussi vastaa 25 g tuorehiivaa. Pussissa on noin 3,5 tl, eli 1 tl kuivahiivaa vastaa noin 7 g tuorehiivaa.