Kuohkeat, gluteenittomat rahka-kesäkurpitsasämpylät

30 minuuttia
108 kcal

Etsitkö mehukkaiden, gluteenittomien sämpylöiden ohjetta? Nyt löytyi!

Kesäkurpitsasämpylät

RAHKA-KESÄKURPITSASÄMPYLÄT – Mehukkaat gluteenittomat, sämpylät

© wichmann+bendtsen

Gluteenittomat rahka-kesäkurpitsasämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 sämpylää

  • ¼ kesäkurpitsaa
  • ¾ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • ¾ dl rahkaa, raejuustoa tai kreikkalaista jogurttia
  • ½ munaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¾ rkl psylliumjauhetta
  • ¼ tl merisuolaa

Valmistus

  • Raasta kesäkurpitsa ja painele ylimääräinen neste pois talouspaperilla.
  • Sekoita muut taikinan ainekset.
  • Kääntele kesäkurpitsa joukkoon.
  • Muotoile massasta kostutetuin käsin 8 sämpylää leivinpaperille.
  • Kypsennä 170 asteessa noin 25 minuuttia.

VINKKI! Taikinasta saa vaihtoehtoisesti 4 suurta sämpylää, jotka voi pakastaa eväsleipinä käytettäväksi.

VINKKI! Hiivataikinoihin voi käyttää kuivahiivaa. Yksi 11 g kuivahiivapussi vastaa 25 g tuorehiivaa. Pussissa on noin 3,5 tl, eli 1 tl kuivahiivaa vastaa noin 7 g tuorehiivaa.