Terveellisiä reseptejä Leipä ja sämpylät Pataleipä Pataleipä 2¼ tuntia Pataleipä hyvinkin! Taikina pataan ja uuniin, ja tuloksena on uunituoretta leipää. Nam! Teksti: Maria Christensen 30. syyskuuta 2022 PATALEIPÄ Pataleipä paistuu uuninkestävässä, kannellisessa padassa tai vuoassa. © wichmann+bendtsen Pataleipä Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 pataleipä 60 g hiivaa 2 rkl sokeria 200 g maustamatonta jogurttia 6 dl haaleaa vettä 500 g kaura-, speltti- tai grahamjauhoja 400 g vehnäjauhoja 2 tl merisuolaa Valmistus Sekoita vesi, jogurtti ja sokeri. Liota hiiva joukkoon. Lisää suola. Lisää jauhot ja vaivaa 5 minuuttia. Anna taikinan nousta leivinliinan alla vähintään 1 tunti ja 15 minuuttia. Taikinaa voi kohottaa jopa 12 tuntia. Pane pata uuniin ilman kantta ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikina sileäksi. Käännä reunat kohti keskustaa, pyöräytä taikina ympäri ja muotoile palloksi. Nosta taikina pataan, pane kansi päälle ja kypsennä 30 minuuttia. Kypsennä ilman kantta vielä 15 min, niin saat kuoreen väriä ja rapeutta. Jäähdytä leipä ritilällä. VINKKI! 1 dl nesteestä voi korvata hapanjuurella. Silloin hiivaa ei tarvita.