Peruna-purjososekeitto sekä kalkkunapekonia ja krutonkeja

30 minuuttia
545 kcal

Tämä on yksi toimituksen suosikkikeitoista, ja se on täynnä terveellisiä ainesosia, jotka tuovat keittoon täyttävyyttä ja hyvää makua. Kokeile peruna-purjososekeittoa kalkkunapekonin, krutonkien ja tuoreen timjamin kera.

Peruna-purjososekeitto sekä kalkkunapekonia ja krutonkeja

VOIT KORISTELLA ANNOKSEN TUOREELLA TIMJAMILLA – tai ripauksella ruohosipulia, jos sinulla sattuu kasvamaan sitä yrttiruukussa tai puutarhassa.

© wichmann+bendtsen

Peruna-purjososekeitto sekä kalkkunapekonia ja krutonkeja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g perunaa
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 2 purjoa
  • 2 tl voita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 5 dl vettä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl vähärasvaista ruokakermaa

Päälle:

  • 16 viipaletta kalkkunapekonia
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 Viipale täysjyväruisleipää
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta timjamia

Valmistus

  • Leikkaa kuorittu peruna pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipuli ja viipaloi purjo. Ruskista ainekset voissa pannulla ja lisää sitten vesi, liemikuutio, suola ja pippuri.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 15 min.
  • Leikkaa kalkkunapekoni pieniksi paloiksi ja paista kypsäksi kuumalla pannulla.
  • Kuumenna öljy toisella pannulla ja paista siinä ruisleipäkuutioita hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää ruokakerma ja ripottele annosten päälle pekonia, krutonkeja ja halutessasi myös tuoretta timjamia.

VINKKI! Käytä keittoon tavallisia ruokaperunoita, älä uuniperunoiksi tarkoitettuja lajikkeita niin saat keittoon sileän rakenteen, mutta siitä ei tule kuitenkaan liisterimäistä.

VINKKI! Jos haluat jättää keittoon hiukan purutuntumaa, ota osa keitosta sivuun ennen keiton soseuttamista ja lisää takaisin keittoon soseuttamisen jälkeen.