Peruna-purjososekeitto, kalkkunapekonia ja krutonkeja

30 minuuttia
545 kcal

Tämä keitto on hyvää ihan sinälläänkin, mutta krutongit ja pekoni antavat siihen lisämakua. Kokeile peruna-purjososekeittoa kalkkunapekonin, krutonkien ja tuoreen timjamin kera.

Peruna-purjososekeitto sekä kalkkunapekonia ja krutonkeja

VOIT KORISTELLA ANNOKSEN TUOREELLA TIMJAMILLA – tai ripauksella ruohosipulia, jos sinulla sattuu kasvamaan sitä yrttiruukussa tai puutarhassa.

© wichmann+bendtsen

Peruna-purjososekeitto, kalkkunapekonia ja krutonkeja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g perunaa
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 2 purjoa
  • 2 tl voita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 5 dl vettä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kevytruokakermaa

Päälle:

  • 16 viipaletta kalkkunapekonia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 Viipale täysjyväruisleipää
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta timjamia

Valmistus

  • Kuutioi perunat, hienonna valkosipuli ja viipaloi purjo. Kuullota ainekset voissa kattilassa ja lisää sitten vesi, liemikuutio, suola ja pippuri.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 15 min.
  • Silppua pekoni ja paista rapeaksi pannulla. Nosta talouspaperille.
  • Lisää öljy pannulle ja ja paista siinä ruisleipäkuutioita hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää ruokakerma ja kuumenna. Ripottele annosten päälle pekonia, krutonkeja ja timjamia.

VINKKI! Käytä keittoon yleisperunoita, älä uuniperunoiksi tarkoitettuja lajikkeita niin saat keittoon sileän rakenteen, mutta siitä ei tule kuitenkaan liisterimäistä.

VINKKI! Jos haluat jättää keittoon hiukan rakennetta, ota osa keitosta sivuun ennen keiton soseuttamista ja lisää takaisin keittoon soseuttamisen jälkeen.

VINKKI! Purjo-perunasosekeiton voi tarjota myös hienostuneena, kylmänä alkukeittona – silloin sen nimi on vichysoisse.