Näin voit valmistaa kaurajuomaa kotona

Kaurajuoma on hyvää – ja sitä on helppo tehdä itsekin! Tästä löydät reseptin ja käytännön vinkkejä.

Pöydällä kaurahiutaleita ja lasillinen kaurajuomaa

KAURAJUOMAA – on helppo tehdä itsekin.

© iStock

Jos ei jostain syystä käytä lehmänmaitoa, sille löytyy nykyisin runsaasti vaihtoehtoja. Esimerkiksi kaurajuomasta on tullut varsin suosittua. Valmiissa kaurajuomissa on yleensä vain kauraa, vettä, öljyä, suolaa ja ripaus makeutusta, yleensä sokeria tai hunajaa – ja useimmilla on kaikkia näitä aineksia jo valmiiksi keittiössään.

Miksi siis lähteä merta edemmäs kalaan, kun kaurajuomaa voi tehdä itsekin murto-osalla valmiin tuotteen hinnasta? Alla on kaurajuoman perusohje, jolla valmistuu vaalea, mukavan mieto juoma esimerkiksi leivontaan, muroihin, smoothieen tai kahvin joukkoon. Jos se tuntuu turhan paksulta, sitä voi laimentaa vedellä ja jos taas haluaa juomasta kermaisempaa, vettä voi jo valmistusvaiheessa käyttää vähemmän.

Juomaan voi sekoittaa myös makuaineita varsinkin, jos sitä on tarkoitus juoda sellaisenaan. Esimerkiksi kaakaota tai vaniljaa voi lisätä jo valmistusvaiheessa.

Kotitekoinen kaurajuoma

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g kaurahiutaleita
  • 1 l vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 rkl öljyä

Valmistus

  • Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja käytä konetta minuutin ajan.
  • Suodata harson läpi niin saat sileän juoman.
  • Säilytä itse tehty kaurajuoma kylmässä ja käytä se 3–4 päivän sisällä.

Juomasta saa vegaanisen, kun korvaa hunajan vaahterasiirapilla tai 1–2 taatelilla.


Artikkeli on ilmestynyt aiemmin KUNTO PLUS -lehden numerossa 6/2022.