Peruna-fenkoli-kikhernekeitto

tiistai 5. tammikuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Peruna-fenkoli-kikhernekeitto

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

200 g perunoita

1 purjo

1 salaattifenkoli

100 g keitettyjä kikherneitä

200 g täysjyväleipää

1 tl oliiviöljyä

hyppysellinen jauhettua korianteria

8 dl lihalientä

suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Kuori perunat, purjo ja fenkoli ja pilko ne. Kuullota purjoa ja fenkolia korianterilla maustetussa öljytilkassa. Varaa lusikallinen seosta koristeeksi ja lisää muun osan joukkoon peruna ja lihaliemi. Anna kiehua 20 minuuttia. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella, lisää joukkoon kikherneet ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Koristele fenkoli- ja purjoseoksella.

Terveysbonus

Keitto on erittäin kuitupitoinen: annos täyttää lähes 60 % ravintokuidun päivittäisestä tarpeesta.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 603 kcal

Proteiinia: 21,7 g

Rasvaa: 10,1 g

Hiilihydraattia: 113,5 g

Kuitua: 16,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee