Bataatti-lohi-kvinoa-fetasalaatti

30 minuuttia

Erilainen salaatti, jossa lohi on kypsentämättömänä. Kokeile rohkeasti!

Bataatti-lohi-kvinoa-fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g bataattia
  • puoli rasiallista pieniä salaatinlehtiä
  • puoli rasiallista rucolaa
  • 35 g fetajuustoa
  • 50 g keitettyä punaista kvinoaa
  • 1 tl oliiviöljyä paistamiseen
  • kourallinen sileälehtistä persiljaa
  • 160 g tuoretta, kypsentämätöntä lohta

Kastike

  • ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ tl sinappia
  • 35 g kreikkalaista jogurttia
  • ½ kokonainen limetti + 1 limetin kuori
  • tl steviaa
  • merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria

Valmistus

  • Pakasta lohta ainakin vuorokausi ennen käyttöä.

  • Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori perunat ja leikkaa ne 1 x 1 cm:n kuutioiksi. Keitä perunoita 5 minuuttia, valuta talouspaperilla.

  • Paista perunakuutioita oliiviöljyssä 10 minuuttia, valuta talouspaperilla.

  • Huuhdo salaatit, kuutioi lohi ja feta.

  • Ainekset vadille kvinoan kanssa, levitä päällimmäiseksi bataatti ja pirskottele päälle kastike.

  • Koristele persiljalla.