Gluteeniton kurpitsansiemenleipä

1,5 tunti
143 kcal

Gluteenitonta kurpitsansiemenleipää kikherne- ja kvinoajauhoista.

Kurpitsansiemenleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 leipä/18 viipaletta

  • 8 dl haaleaa vettä
  • 1 palaa hiivaa
  • 4 munaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 4 tl agavesiirappia
  • 6 rkl FiberHUSKIA (psylliuminsiemenkuorijauhe)
  • 3 tl suolaa
  • 200 g kurpitsansiemeniä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 240 g kikhernejauhoja
  • 350 g täysjyväriisijauhoja
  • 400 g kvinoajauhoja

Päälle

  • 2 muna voiteluun
  • Kurpitsansiemeniä

Valmistus

  • Sekoita vesi, hiiva, munat, öljy ja agavesiirappi keskenään.

  • Lisää psylliuminsiemenkuorijauhe, suola, kurpitsansiemenet ja korianteri. Sekoita hyvin. Lisää kaikki jauhot pienissä erissä.

  • Anna taikinan kohota vähintään 45 min. Leivo taikinasta leipä. Käsien kostuttaminen helpottaa tahmean taikinan käsittelyä.

  • Voitele leipä munalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet.

  • Paista leipää 175 asteessa kiertoilmauunissa 20-30 min.

  • Anna jäähtyä ennen viipaloimista.