Gluteeniton kurpitsansiemenleipä

Gluteenitonta kurpitsansiemenleipää kikherne- ja kvinoajauhoista.

maanantai 19. tammikuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Kurpitsansiemenleipä

1 leipä/18 viipaletta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 1,5 tunti - Lisäaika: 45

AINEKSET

4 dl haaleaa vettä

½ palaa hiivaa

2 munaa

1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

2 tl agavesiirappia

3 rkl FiberHUSKIA (psylliuminsiemenkuorijauhe)

1½ tl suolaa

100 g kurpitsansiemeniä

1 tl jauhettua korianteria

120 g kikhernejauhoja

175 g täysjyväriisijauhoja

200 g kvinoajauhoja

Päälle

1 muna voiteluun

Kurpitsansiemeniä

Valmistus

  • Sekoita vesi, hiiva, munat, öljy ja agavesiirappi keskenään.
  • Lisää psylliuminsiemenkuorijauhe, suola, kurpitsansiemenet ja korianteri. Sekoita hyvin. Lisää kaikki jauhot pienissä erissä.
  • Anna taikinan kohota vähintään 45 min. Leivo taikinasta leipä. Käsien kostuttaminen helpottaa tahmean taikinan käsittelyä.
  • Voitele leipä munalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet.
  • Paista leipää 175 asteessa kiertoilmauunissa 20-30 min.
  • Anna jäähtyä ennen viipaloimista.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 143 kcal

Proteiinia: 5,4 g

Rasvaa: 4,5 g

Hiilihydraattia: 20 g

Kuitua: 4,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee