Gluteeniton kurpitsansiemenleipä

1,5 tuntia
143 kcal

Gluteenitonta kurpitsansiemenleipää kikherne- ja kvinoajauhoista.

Kurpitsansiemenleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 leipä/18 viipaletta

  • 8 dl haaleaa vettä
  • 1 palaa hiivaa
  • 4 munaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 4 tl agavesiirappia
  • 6 rkl FiberHUSKIA (psylliuminsiemenkuorijauhe)
  • 3 tl suolaa
  • 200 g kurpitsansiemeniä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 240 g kikhernejauhoja
  • 350 g täysjyväriisijauhoja
  • 400 g kvinoajauhoja

Päälle

  • 2 muna voiteluun
  • Kurpitsansiemeniä

Valmistus

  • Sekoita vesi, hiiva, munat, öljy ja agavesiirappi keskenään.

  • Lisää psylliuminsiemenkuorijauhe, suola, kurpitsansiemenet ja korianteri. Sekoita hyvin. Lisää kaikki jauhot pienissä erissä.

  • Anna taikinan kohota vähintään 45 min. Leivo taikinasta leipä. Käsien kostuttaminen helpottaa tahmean taikinan käsittelyä.

  • Voitele leipä munalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet.

  • Paista leipää 175 asteessa kiertoilmauunissa 20-30 min.

  • Anna jäähtyä ennen viipaloimista.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background