Gluteeniton kurpitsansiemenleipä

Gluteenitonta kurpitsansiemenleipää kikherne- ja kvinoajauhoista.

maanantai 19. tammikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Kurpitsansiemenleipä

1 leipä/18 viipaletta

4 dl haaleaa vettä
½ palaa hiivaa
2 munaa
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 tl agavesiirappia
3 rkl FiberHUSKIA (psylliuminsiemenkuorijauhe)
1½ tl suolaa
100 g kurpitsansiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
120 g kikhernejauhoja
175 g täysjyväriisijauhoja
200 g kvinoajauhoja
Päälle: 1 muna voiteluun
Kurpitsansiemeniä

Kestätkö gluteenia? Lue gluteeniherkkyyden oireista täältä.

Valmistus

  • Sekoita vesi, hiiva, munat, öljy ja agavesiirappi keskenään.
  • Lisää psylliuminsiemenkuorijauhe, suola, kurpitsansiemenet ja korianteri. Sekoita hyvin. Lisää kaikki jauhot pienissä erissä.
  • Anna taikinan kohota vähintään 45 min. Leivo taikinasta leipä. Käsien kostuttaminen helpottaa tahmean taikinan käsittelyä.
  • Voitele leipä munalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet.
  • Paista leipää 175 asteessa kiertoilmauunissa 20-30 min.
  • Anna jäähtyä ennen viipaloimista.

Kiinnostaako jauhoton leipä?

Kokeile KUNTO PLUS -lehden herkullista kivikauden leipää, porkkanakeksejä ja siemensämpylöitä. Ohjeet saat täältä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee