Lohta ja punakaalisalaattia

30 minuuttia
561 kcal

Tämä annos hellii niin näkö- kuin makuaistiakin ja valmistuu vain puolessa tunnissa.

Lohta ja värikästä salaattia lautasella

Lohta ja punakaalisalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 120 g punaisia linssejä
  • 350 g punakaalia
  • 50 g tuoretta pinaattia
  • 1 granaattiomena
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 250 g ruodotonta ja nahatonta lohtameri
  • suolaa
  • 2 puista varrastikkua
  • (2 tl nigellansiemeniä)

Valmistusohje

  • Keitä linssit. Suikaloi kaali.

  • Huuhdo ja kuivaa pinaatti.

  • Leikkaa granaattiomenan hattu irti.

  • Tee kuoreen viillot, avaa hedelmä ja irrota siemenet. Sekoita salaatti linsseistä, punakaalista, pinaatista ja granaatti­omenan siemenistä. Lisää sitruunamehu ja rypsiöljy.

  • Kuutioi lohi uunivuokaan leivinpaperin päälle.

  • Ripottele päälle suolaa ja paista 200 asteessa 9 minuuttia.

  • Pujota palat vartaisiin ja nosta ne lautasille.

  • (Ripottele päälle nigellan eli ryytineidon siemeniä. Niitä saa Ruohonjuuresta.)

VINKKI! Keitä linssejä pakastimeen Keitä koko pakkaus linssejä (tai papuja) kerralla ja pakasta kerta-annoksina. Säästää aikaa seuraavalla kerralla!

LUE MYÖS: Täydellistä uunilohta