Uunilohta, napostelukasviksia ja hummusta

20 minuuttia
413 kcal

Kalaa suositellaan syötäväksi kahdesti viikossa – tässä mitä herkullisin ja helpoin tapa täyttää viikon kalakiintiötä.

Uunilohta, napostelukasviksia ja hummusta

LOHI JA KASVIKSET ovat kevyt mutta täyttävä ateria.

© wichmann+bendtsen

Uunilohta, napostelukasviksia ja hummusta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 annospalaa lohta, à noin 100 g
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl hummusta
  • varsiselleriä
  • kurkkua
  • porkkanaa
  • paprikaa

Valmistus

  • Pyyhi lohipalat talouspaperilla ja pane ne nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle uunivuokaan tai uunipellille.
  • Purista päälle sitruunamehua ja ripottele suolaa ja pippuria.
  • Kypsennä 175 asteessa 15 minuuttia.
  • Suikaloi sillä aikaa kasvikset.
  • Nosta lohipalat salaatinlehtien päälle lautasille. Ryhmittele kasvikset viereen ja tarjoa hummusdippi erikseen pienistä annoskupeista.

VINKKI! Vaihtele kasviksia sesongin mukaan – talvella lohen seurana maistuvat esimerkiksi juurekset, kesällä vaikkapa tuoreet porkkanat.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background