Uunilohta, napostelukasviksia ja hummusta

20 minuuttia
413 kcal

Kalaa suositellaan syötäväksi kahdesti viikossa – tässä mitä herkullisin ja helpoin tapa täyttää viikon kalakiintiötä.

Uunilohta, napostelukasviksia ja hummusta

LOHI JA KASVIKSET ovat kevyt mutta täyttävä ateria.

© wichmann+bendtsen

Uunilohta, napostelukasviksia ja hummusta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 annospalaa lohta, à noin 100 g
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl hummusta
  • varsiselleriä
  • kurkkua
  • porkkanaa
  • paprikaa

Valmistus

  • Pyyhi lohipalat talouspaperilla ja pane ne nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle uunivuokaan tai uunipellille.
  • Purista päälle sitruunamehua ja ripottele suolaa ja pippuria.
  • Kypsennä 175 asteessa 15 minuuttia.
  • Suikaloi sillä aikaa kasvikset.
  • Nosta lohipalat salaatinlehtien päälle lautasille. Ryhmittele kasvikset viereen ja tarjoa hummusdippi erikseen pienistä annoskupeista.

VINKKI! Vaihtele kasviksia sesongin mukaan – talvella lohen seurana maistuvat esimerkiksi juurekset, kesällä vaikkapa tuoreet porkkanat.