Avokado-tomaattipasta

15 minuuttia
495 kcal

Nosta perinteinen pestopasta uudelle tasolle valmistamalla pesto avokadosta. Tarjoa herkku uunitomaattien kera. Pasta-aterian valmistus vie vain vartin.

Pestopastaa

Jos aika on kortilla, käytä valmispestoa ja sen kaverina tuoreita tomaatteja paistettujen sijaan.

© wichmann+bendtsen

Avokado-tomaattipasta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g täysjyväpastaa
  • merisuolaa
  • 10 pientä tomaattia
  • 20 g maapähkinöitä tai kurpitsansiemeniä/kuorittuja manteleita
  • 1 avokado
  • 20 g pecorinojuustoa tai parmesaania
  • 1 pieni nippu basilikaa
  • ½ sitruunan mehu
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kovankypsäksi miedosti suolatussa vedessä.

  • Puolita tomaatit ja kypsennä niitä 200 asteessa 10 minuuttia.

  • Paahda pähkinät pannulla ja jauha pähkinät, avokado, raastettu pecorino ja basilika karkeaksi pestoksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jätä basilikaa koristeluun.

  • Kääntele pesto kuuman pastan joukkoon, jaa pasta lautasille, lisää lämpimät tomaatit, koristele ­annokset basilikalla ja pyöräytä ­päälle mustapippuria myllystä.