Nosta perinteinen pestopasta uudelle tasolle valmistamalla pesto avokadosta. Tarjoa herkku uunitomaattien kera. Pasta-aterian valmistus vie vain vartin.
20
g
maapähkinöitä tai kurpitsansiemeniä/kuorittuja manteleita
1
avokado
20
g
pecorinojuustoa tai parmesaania
1
pieni nippu basilikaa
½
sitruunan mehu
mustapippuria
Valmistus
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kovankypsäksi miedosti suolatussa vedessä.
Puolita tomaatit ja kypsennä niitä 200 asteessa 10 minuuttia.
Paahda pähkinät pannulla ja jauha pähkinät, avokado, raastettu pecorino ja basilika karkeaksi pestoksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jätä basilikaa koristeluun.
Kääntele pesto kuuman pastan joukkoon, jaa pasta lautasille, lisää lämpimät tomaatit, koristele annokset basilikalla ja pyöräytä päälle mustapippuria myllystä.