Tulinen kanakeitto

30 minuuttia
502 kcal

Tulinen kanakeitto maistuu herkulliselta ja lämmittää mukavasti. Ja mikä parasta, herkku valmistuu puolessa tunnissa!

Keittoa lasipurkissa ja chili leikkuulaudalla

Tulinen kanakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 1 purjo
  • 200 g juuriselleriä
  • kasvis- tai kanalientä
  • merisuolaa
  • ½ ruukkua timjamia
  • 2 broilerin rintafilettä (noin 150 g/kpl)
  • ½ punaista chili­palkoa
  • pala inkivääriä
  • 2 sitruunaruohon vartta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 200 g suippokaalia
  • 12 miniluumu­tomaattia tai kirsikkatomaattia
  • mustapippuria
  • 2 pientä kourallista pavunituja
  • 1 kourallista korianteria

Valmistus

  • Paloittele sipuli, purjo ja selleri. Kaada päälle 7,5 dl kiehuvaa kasvis- tai kanalientä ja kuumenna.

  • Lisää timjami ja broilerinfileet. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Nosta fileet liemestä ja kuutioi.

  • Hienonna chili, inkivääri ja sitruunaruoho. Kuullota toisessa kattilassa oliiviöljyssä.

  • Siivilöi keitinliemi joukkoon.

  • Viipaloi porkkanat ja suikaloi kaali. Lisää ne, broilerikuutiot ja kokonaiset tomaatit kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 3-4 minuuttia.

  • Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele annokset iduilla ja korianterilla.

VINKKI! Tarjoa värikäs keitto kirkkaista lasitölkeistä.