Grillilohta ja brokkoliinia

Brokkoliinin voi korvata parsakaalilla. Paloittele myös parsakaalin varret kattilaan. 

© wichmann+bendtsen

Grillilohta ja brokkoliinia

Tämä terveellinen ja maukas väripommi valmistuu vain puolessa tunnissa illallispöytään.

maanantai 2. syyskuuta 2019 teksti A. Larsen

Grillilohta ja brokkoliinia

2 annosta

250 g perunoita, pieniä
1 rkl rapsiöljyä
merisuolaa
mustapippuria
300 g lohta
2 tl oliiviöljyä pannulle tai grilliin
200 g brokkoliinia
rapsiöljyä
100 g kirsikka­tomaatteja
2 kevätsipulin vartta
kourallinen basilikaa
kourallinen tilliä
1 limetin mehu

Valmistus

  • Kuori, kuivaa ja puolita tai lohko perunat. Pirskota päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
  • Pyyhi lohipalat talouspaperilla. Sipaise parila tai pannu öljyllä ja paista molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi, kunnes kala on kypsää mutta vielä mehukasta ja aavistuksen punertavaa.
  • Leikkaa brokkoliinien varrenpäät pois ja lisää kaali kiehuvaan, suolalla ja rapsiöljyllä maustettuun veteen. Keitä 2 minuuttia ja valuta siivilässä.
  • Puolita tomaatit ja silppua sipuli.
  • Jaa perunat ja brokkoliinit lautasille, nosta lohipalat viereen ja koristele annokset tomaatilla, sipulisilpulla ja basilikalla. Purista päälle limettimehua.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa 487 kcal
Proteiinia 36 g
Rasvaa 25 g
Hiillihydraattia 33 g 
Kuitua 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee