Grillilohta ja brokkoliinia

30 minuuttia
487 kcal

Tämä terveellinen ja maukas väripommi valmistuu vain puolessa tunnissa illallispöytään.

Grillilohta ja brokkoliinia

Brokkoliinin voi korvata parsakaalilla. Paloittele myös parsakaalin varret kattilaan.

© wichmann+bendtsen

Grillilohta ja brokkoliinia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g perunoita, pieniä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 300 g lohta
  • 2 tl oliiviöljyä pannulle tai grilliin
  • 200 g brokkoliinia
  • rapsiöljyä
  • 100 g kirsikka­tomaatteja
  • 2 kevätsipulin vartta
  • kourallinen basilikaa
  • kourallinen tilliä
  • 1 limetin mehu

Valmistus

  • Kuori, kuivaa ja puolita tai lohko perunat. Pirskota päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
  • Pyyhi lohipalat talouspaperilla. Sipaise parila tai pannu öljyllä ja paista molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi, kunnes kala on kypsää mutta vielä mehukasta ja aavistuksen punertavaa.
  • Leikkaa brokkoliinien varrenpäät pois ja lisää kaali kiehuvaan, suolalla ja rapsiöljyllä maustettuun veteen. Keitä 2 minuuttia ja valuta siivilässä.
  • Puolita tomaatit ja silppua sipuli.
  • Jaa perunat ja brokkoliinit lautasille, nosta lohipalat viereen ja koristele annokset tomaatilla, sipulisilpulla ja basilikalla. Purista päälle limettimehua.

Ravintosisältö/annos:

LUE MYÖS Täydellinen uunilohi