Grillilohta ja brokkoliinia

30 minuuttia
487 kcal

Tämä terveellinen ja maukas väripommi valmistuu vain puolessa tunnissa illallispöytään.

Grillilohta ja brokkoliinia

Brokkoliinin voi korvata parsakaalilla. Paloittele myös parsakaalin varret kattilaan.

© wichmann+bendtsen

Grillilohta ja brokkoliinia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g perunoita, pieniä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 300 g lohta
  • 2 tl oliiviöljyä pannulle tai grilliin
  • 200 g brokkoliinia
  • rapsiöljyä
  • 100 g kirsikka­tomaatteja
  • 2 kevätsipulin vartta
  • kourallinen basilikaa
  • kourallinen tilliä
  • 1 limetin mehu

Valmistus

  • Kuori, kuivaa ja puolita tai lohko perunat. Pirskota päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
  • Pyyhi lohipalat talouspaperilla. Sipaise parila tai pannu öljyllä ja paista molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi, kunnes kala on kypsää mutta vielä mehukasta ja aavistuksen punertavaa.
  • Leikkaa brokkoliinien varrenpäät pois ja lisää kaali kiehuvaan, suolalla ja rapsiöljyllä maustettuun veteen. Keitä 2 minuuttia ja valuta siivilässä.
  • Puolita tomaatit ja silppua sipuli.
  • Jaa perunat ja brokkoliinit lautasille, nosta lohipalat viereen ja koristele annokset tomaatilla, sipulisilpulla ja basilikalla. Purista päälle limettimehua.

Ravintosisältö/annos:

LUE MYÖS Täydellinen uunilohi


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background