Helppo ja edullinen viherpuuro: Tarvitset vain 5 ainesosaa

231 kcal

Enemmän energiaa, vahvempi vastustuskyky ja hyvin toimiva ruoansulatus. Tällä ohjeella viherpuuro valmistuu tuossa tuokiossa viidestä, professori Oluf Borbye Pedersenin mukaan tärkeimmästä raaka-aineesta.

Viherpuuro, jossa on lehtikaalia ja pinaattia

KAALI SISÄLTÄÄ runsaasti C-vitamiinia. Lehtikaalissa on kolme kertaa enemmän C-vitamiinia grammaa kohti kuin appelsiinissa ja vain vähän kaloreita.

© wichmann+bendtsen

Professorin viherpuuro on ollut valtava menestys, koska se toimii.

Alkuperäinen versio, jossa on 14:ää kasvista sekä marja- ja pähkinäripotetta, voi kuitenkin olla melko työläs valmistaa ja käydä vähän kukkaron päälle, joten pyysimme suositun aamiaisen kehittäjää, Oluf Borbye Pedersenia, nimeämään tärkeimmät ainesosat

Niistä loihdimme nopean version suositusta puurosta.

Professorin mukaan nämä 5 ainesosaa ovat tärkeimmät

Kaali

Kaali on luonnon mestariteos. Se sisältää runsaasti kuituja, vitamiineja (mm. A-, C- ja K-vitamiinia), kivennäisaineita ja etenkin lukuisia terveyttä edistäviä fytokemikaaleja, kuten glukosinolaatteja, kversetiiniä, luteiinia ja zeaksantiinia.

Syö runsaasti kaikenlaisia kaaleja, esimerkiksi lehtikaalia, parsakaalia, mustakaalia, suippokaalia, valkokaalia ja ruusukaalia.

Lue myös: Lisää kaalia lautaselle

Pinaatti

Pinaatti on hyvänmakuista ja antaa puurolle silkinpehmeän koostumuksen. Pinaatti sisältää runsaasti klorofylliä, josta puuro saa kauniin keväisen vihreän värin.

Lue myös: Tämän vuoksi kannattaa syödä pinaattia

Pinaatti sisältää runsaasti muun muassa folaattia, A-, C-, E- ja K-vitamiinia sekä kivennäisaineita, kuten kaliumia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaa. Lisäksi pinaattissa on paljon muita hyödyllisiä aineita, kuten anti-inflammatorisia flavonoideja.

Hedelmät

Viherpuuron tulisi koostua pääasiassa vihanneksista, mutta siihen voi lisätä hieman makeutta marjoilla, hedelmillä tai marja-/hedelmämehulla.

Oluf Borbye Pedersen lisää itse aina aamupuuroonsa tummia viinirypäleitä, eikä pelkästään hyvän maun vuoksi vaan myös, koska ne sisältävät flavonoideja.

Kun suolistobakteerit hajottavat ruoan, flavonoidit vapautuvat kehoon, jossa ne toimivat muun muassa voimakkaina soluja suojaavina antioksidantteina. Tässä helpossa alottelijan versiossa banaani antaa viherpuurolle makeutta ja samettisuutta.

Avokado

Koostumuksella on väliä, jos haluat tehdä vihreästä energiapuurosta päivittäisen rutiinin.

Myös avokado antaa puurolle rakennetta ja täyteläisyyttä, ja lisäksi se sisältää terveellisiä kertatyydyttämättömiä rasvahappoja, luteiinia ja zeaksantiinia sekä paljon tärkeitä vitamiineja, kuten B-, C-, E- ja K-vitamiinia.

Inkivääri

Puuro saa raikkautta ja särmää esimerkiksi inkivääristä, kurkumasta tai sitruunamehusta, jotka peittävät hieman alleen kaalin ja pinaatin voimakkaita ominaismakuja.

Sekä inkivääri että kurkuma sisältävät lisäksi paljon terveydelle hyödyllisiä aineita.

Lue myös: Inkivääri – tulehdusta hillitsevä ja niveliä hellivä juuri

Helppo ja edullinen vihreä puuro: vain 5 ainesosaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 70 g pakastettua lehtikaalia
  • 70 g pakastettua pinaattia
  • 10 g inkivääriä
  • 2 kypsä banaani
  • 1 avokadoa

Valmistus

  • Soseuta ainekset ja pari desiä vettä täyteläiseksi vihreäksi smoothieksi.
  • Kaada lasiin ja juo, tai tee puuro vähempään veteen ja syö lusikalla.

VINKKEJÄ

  • Viherpuuroa voi valmistaa useaksi päiväksi kerralla ja pakastaa annoksina. Se ei vaikuta ravintoarvoon. Muista kuitenkin aina sulattaa puuro jääkaapissa.
  • Valitse luomuraaka-aineita välttääksesi kemiallisia torjunta-aineita.