Plogging: nainen ottaa lenkillään roskan maasta
Plogging

Ploggaamalla saa lenkin lomassa hyvää mieltä ja lihastreeniä.

© iStock

Ploggaus tekee hyvää kunnolle ja ympäristölle

Lenkkeilijän trendikkäin varuste on näinä päivinä roskapussi. Ploggaus, eli roskien poimiminen lenkkeilyn lomassa, kasvattaa suosiotaan ympäri maailmaa.

tiistai 3. huhtikuuta 2018 teksti J. Linder

Kun kerran lähtee liikkumaan kaupungille ja luontoon, miksei samalla tekisi jotain hyödyllistä? Ruotsalaiset ovat keksineet juoksutrendin, joka on yksinkertaisuudessaan varsin mainio: ploggaus tarkoittaa lenkkeilyä, jonka lomassa poimitaan reitin varrella roskat maasta mukaan.

"Roskajuoksu" on kerännyt kannatusta jo ympäri maailmaa, ja sosiaalisesta mediasta löytyy kuvia eri maista, missä juoksijat esittelevät saaliitaan. Trendi yhdistääkin nerokkaasti kaksi tämän hetken tärkeää teemaa: liikkumisen ja ympäristöstä huolehtimisen.

Kyykkää roska kyytiin

Nimi plogging juontuu sanasta jogging eli hölkkä sekä ruotsin kielen verbistä  “plocka upp”, som joka tarkoittaa poimimista. Ploggaus on paitsi luonnonsuojelua konkreettisessa muodossa, myös varsin tehokasta treeniä: lenkin varrella tulee parhaimmillaan tehtyä kyykky jos toinenkin roskia poimiessa. 

Ploggaus-lenkillä vain mielikuvitus ja kunto ovat rajoina sille, miten reippaasti ja mitä lihaksia työllistäen dyykkauksen hoitaa. Reippaimmat tekevät muutaman täyden tehon vedon roskisten välillä.

Jos juoksu ei ole mieluisa laji, roskalenkin voi tehdä hyvin myös vaikka kävellen tai pyöräillen. Roskapussin lisäksi mukaan kannattaa otta hanskat käsiä suojaamaan. Mitä enemmän roskia kerää, sitä enemmän treeniä saavat myös käsivarret. 


Ploggaajat Instagramissa

Ploggaus on valloittanut myös sosiaalisen median. Kokosimme muutaman maiion otoksen, joista käy hyvin ilmi, mistä ilmiössä on kyse. Tunnisteella #plogging löydät lisää kuvia täältä.

Et opslag delt af Plogga (@plogga) den

Et opslag delt af mydirtysofia (@mydirtysofia) den

Et opslag delt af Tara (@mn_lakegirl) den

Et opslag delt af Napoli Running (@napolirunning) den

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee