5 merkkiä, siitä että olet todellinen juoksija

Olet aidosti intohimoinen juoksija, kun voit allekirjoittaa omalla kohdallasi seuraavat väittämät.

Juokseva nainen hymyilee ja on onnellinen.

JUOKSU – Rankimmillaankin juoksu voi tuoda hymyn huulille. Se johtuu mm. endorfiinista.

© Thomas Dahl

Rehellisesti sanoen juoksemisen iloa tavoittaa harvoin 10, 20 tai edes 50 ensimmäisellä lenkillä. Juokseminen on kuitenkin ihmiselle luonnollinen tapa liikkua muinaisista ajoista asti.

Moni on kuitenkin tullut juoksemalla onnelliseksi tai peräti riippuvaiseksi juoksemisesta, eikä vähiten juoksun tuottaman endorfiiniryöpyn ja parantuneen suorituskyvyn vuoksi.

Jos olet kokenut jonkun näistä viidestä seikasta, kuulut niihin onnellisiin, jotka ovat jo löytäneet juoksemisen riemun!

Saat lähdetyksi joka säällä

Kun tuuli ja räntäsadekaan ei saa sinua jättämään juoksulenkkiä väliin, olet todellinen juoksija. Oikeat varusteet saavat juoksun tuntumaan hyvältä huonollakin säällä, kun lämpö ei pääse karkaamaan kehosta. Ja lenkiltä kotiin palatessa olo tuntuu takuuvarmasti mahtavalta!

Rakastat urheiluvaatteita

Jos treenitopit ja juoksutrikoot täyttävät vaatekomerostasi yhtä suuren osan kuin tavalliset vaatteet, olet muuttunut intohimoiseksi juoksijaksi. Niin, ehkä pidät urheiluvaatteita niin mielelläsi, että käytät niitä muulloinkin kuin juostessa!

Huomaat muut juoksijat

Koetko piston sydämessäsi, kun näet jonkun juoksevan? Tekisikö sinunkin silloin mieli nousta bussista tai poistua töistä ja lähteä juoksemaan? Tuletko pikkuriikkisen mustasukkaiseksi, kun kuulet muiden keskustelevan äskettäisistä lenkeistään? Jos kolahti, niin olet todellinen juoksuintoilija.

Haluat haastaa itsesi

Kun tavanomaiset juoksulenkkisi eivät enää riitä, ja alat leikitellä ajatuksella paljon pitemmistä juoksumatkoista, se on varma merkki sitoutumisestasi juoksemiseen. Juoksu ei enää ole sinulle vain jotain, mikä pitää kestää, vaan jotain, johon perehdyt, jota haluat jatkaa ja jossa haluat kehittyä vieläkin paremmaksi.

Sinä vain juokset

Kun sinun ei enää tarvitse taivutella itseäsi lenkille – vaan lähdet aina ilman muuta – tiedät, että juoksu on jo veressäsi. Jos taas vielä kinaat itsesi kanssa, muista, että juoksemista et koskaan kadu!

Vinkkejä juoksusta nauttimiseen

Ole realisti.

Älä kuvittele, että jaksaisit aloitte- lijana heti juosta 5 km. Aloita rauhallisesti.

Yhdistä juoksu ja kävely.

Se on hyvä tapa juosta niin, että totutat sekä mielesi että kehosi juoksun kuormitukseen.

Muista, miltä juoksun jälkeen tuntuu.

Lähteminen ei aina ole ihanaa, mutta juoksun jälkeisen hyvän olon tunteen kaltaista tilaa ei ole helppo saavuttaa muilla tavoin.