Varmimmat tavat pilata juoksulenkki

Listasimme 4 asiaa, joilla saat taatusti lenkkisi pilalle.

Nainen pitää taukoa juoksulenkillä.

Joka juoksijalla on varmasti kokemusta juoksulenkeistä, jotka eivät ole menneet aivan suunnitelmien mukaan. Listasimme neljä asiaa, jotka pilaavat helposti juoksufiiliksen – vältä siis näitä.

1. Liian iso ateria juuri ennen lenkkiä

Täydellä vatsalla juokseminen voi tuntua ikävältä, kun sulamaton ruoka hölskyy vatsassa. Jos nälkä alkaa kurnia juuri, kun lenkki lähestyy, syö noin puoli tuntia ennen lähtöä esimerkiksi banaani. Siitä saa sopivasti energiaa lenkille mutta se ei tee vatsasta täyden tuntuista. Jos juokset aamulla, saatat pärjätä vesilasillisella, etenkin jos tarkoituksena ei ole rikkoa aamulenkillä uusia ennätyksiä.

2. Liika juominen ennen lenkkiä

Aivan kuten isosta ateriasta, vatsa ei tykkää myöskään liiallisesta nestetarjoilusta juuri ennen lenkkiä. Neste ei tällöin ehdi imeytyä vaan jää hölskymään vatsaan tai aiheuttaa kivuliaan pistoksen. Vettä ja muita juomia kannattaa mieluummin nauttia kohtuullisissa määrin pitkin päivää.

3. Vessakäynnin väliin jättäminen

Kun lenkille lähdetään riittävän tyhjällä vatsalla ja käydään vielä vessassa juuri ennen lähtöä, vältetään todennäköisemmin luonnon kutsu kesken juoksun ja juoksu voi lisäksi tuntua kevyemmältä.

4. Kehon kuuntelematta jättäminen

Juoksijan kannattaa kuunnella kehoaan ja jättää tarvittaessa lenkki kokonaan väliin. Jos takana on raskas viikko, kehossa tuntuu kipuja tai nenä on aivan tukossa, siirrä lenkki suosiolla myöhemmäksi.