Nainen juoksee juoksumatolla
Juoksumatto

Juoksumatolla maisemat eivät juuri vaihdu. Lue, miten juoksumattoreeniin voi tuoda kaivattua vaihtelua.

© iStock

Neljä vinkkiä, joilla saat vaihtelua juoksumattotreeniin

Jos ikävystyminen iskee juoksumatolla jo ensimmäisellä askeleelle, kokeile näitä vinkkejä, jotka voivat tehdä juoksumattotreenistä paljon hauskempaa.

maanantai 9. tammikuuta 2017 teksti I. Eriksen

1. Vaihtele tempoa

Juoksumatto sopii mainiosti sekä progressiiviseen että intervallitreeniin, kun nopeutta voi säätää helposti ja tarkasti.

Progressiivinen treeni: Jaa treeni kolmeen yhtä pitkään osioon, joista ensimmäinen juostaan rauhalliseen tahtiin, seuraavalla normaalivauhdilla ja viimeinen jo melko kovalla tempolla.

Intervallitreeni: Lämmittele aluksi rauhallisesti 10 minuuttia. Juokse sitten kolme 1 yhden kilometrin vetoa niin kovaa kuin jaksat. Pidä vetojen välillä kahden minuutin hölkkätauko.

2. Hyödynnä telkkaria ja musiikkia

Jännittävän elokuvan tai hyvän musiikin parissa aika kuluu kuin siivillä - myös juoksumatolla. 

LUE MYÖS: Bluetooth-kuulokkeet testissä – löydä itsellesi sopivat

Kotona treenatessa voit laittaa suosikkisarjan pyörimään ja katsoa juostessa jakson tai pari. Kuntokeskuksissa on yleensä myös tv:t viihdykkeenä, ja jos kanavatarjonta ei innosta, pistä kuulokkeista raikaamaan lempimusiikkiasi. Valitse mieluusti reipastempoista musiikkia, joka auttaa tahdittamaan myös juoksuvauhtia.

3. Tankkaa vauhdissa

Pitkissä juoksutreeneissä juoksumatolla on etunsa: energiapatukoita ja vesipulloa ei tarvitse kuljettaa mukana vaan ne voi vain asetella kätevästi käden ulottuville. Juoksumatolla on myös helppo pysyä ajantasalla siitä, milloin on tankkauksen aikan.

4. Hio tekniikkaa peilin avulla

Jos mahdollista, kokeile juosta niin, että näet itsesi peilistä. Tarkista juoksuasento: ylävartalo nojaa aavistuksen eteenpäin, käsivarret ova 90 asteen kulmassa kylkien vierellä, hartiat rentoina ja pää pystyssä.

LUE MYÖS: 4 fiksua taktiikkaa juoksumatolle

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee