Bluetooth-kuulokkeet testissä – löydä itsellesi sopivat

Kaipaatko kannustusta treeniin? Pane musiikki soimaan tai käynnistä kuunneltava treeniohjelma. Hyvä idea, mutta millaiset kuulokkeet? Me testasimme ja löysimme sekä erinomaiset nappikuulokkeet että sankakuulokkeet.

Langattomat urheilukuulokkeet testissä

KUNTO PLUS -TESTI: LANGATTOMAT KUULOKKEET Nappikuulokkeet vai sankakuulokkeet? KUNTO PLUS testasi edustavan otoksen erilaisia urheilukuulokkeita. Katso, mitkä olivat parhaat!

© iStock

Langattomia kuulokkeita hankkiessa on otettava huomioon kaikenlaista.

Missä lajeissa käytät urheilukuulokkeita? Salilla, pyöräillessä, lenkillä? Mitkä kuulokkeet istuvat hyvin ja millainen niiden äänentoisto on? Langattomissa kuulokkeissa pitää olla hyvä äänentoisto ja niiden täytyy istua niin hyvin, että niitä tuskin huomaa treenatessa.

Mitkä kuulokkeet täyttävät nämä ehdot? Katso KUNTO PLUSsan langattomien kuulokkeiden testistä.

KUNTO PLUS testaa ja arvioi langattomia kuulokkeita jatkuvasti. Testeissä vertaillaan istuvuutta, äänentoistoa ja käytettävyyttä.

1 Mitä kuulokkeita KUNTO PLUS testaa?


Treenikuulokkeilta haluttavat ominaisuudet riippuvat siitä, missä lajeissa niitä käytetään. KUNTO PLUS testaa kolmenlaisia urheilukuulokkeita: nappi-, sanka- ja kuppikuulokkeita.

Langattomat nappikuulokkeet
© Bose

NAPPIKUULOKE: Pienet ja kevyet korvakäytävään sijoitettavat napit pysyvät hyvin paikallaan. Ne liitetään yleensä puhelimeen Bluetoothin avulla. Tärkeintä on varmistaa, että napit ovat oikean kokoiset ja istuvat korvissa mukavasti. Sopivia nappeja ei edes huomaa treenatessa.

Korvasankakuulokkeet ja johdolla yhdistetyt nappikuulokkeet
© JBL, Libratone

KORVASANKAKUULOKE: Korvanapin lisäksi kuulokkeissa on korvan taakse sujautettava sanka, joka pitää kuulokkeen paikallaan. Varmistus on tarpeen varsinkin erittäin liikkuvissa lajeissa. Jos käytät laseja, varmista, että sekä kuulokkeiden sangalle että silmälasien aisalle on tilaa.

Langattomat sankakuulokkeet
© B&O

SANKAKUULOKE: Korvat peittävissä sankakuulokkeissa on kuppimainen kuulokeosa, joka vaimentaa ulkopuolisen melun tehokkaasti. Äänen laatu on usein erinomainen, mutta kuulokkeet ovat melko raskaat.

2 Langattomien kuulokkeiden testi


Vuonna 2022 testasimme 9 erilaiset kuulokkeet. Tuloksissa kerrotaan kaikkien plussat ja miinukset. Kaikki kuulokkeet saavat myös yleisarvosanan tähtinä, joita voi saada enimmillään 6. Sen lisäksi joka ryhmästä valitaan testivoittaja.

Edempää sivulta pääset lukemaan myös kuuloketestimme vuosilta 2018, 2019 ja 2020 ja voit ladata testit PDF-tiedostoina.

LUE MYÖS: OPAS: Näin valitset juuri sinulle sopivimman aktiivisuusrannekkeen

Nämä kuulokkeet testattiin vuonna 2022


3 Nappikuulokkeet – 2022


Samsung Galaxy Buds2


Paino: 5 g/kuuloke. Akun kesto: 5 tuntia. Hinta: 150 €. Tyypi: Nappikuulokkeet

© Samsung

Samsungin superkevyiden nappikuulokkeiden ääni on kirkas ja melunvaimennuksen tason valinta helppoa. Musiikin kuuntelu onnistuu yhdellä painalluksella. Kuulokkeet ovat tyyliltään huomaamattomat – niitä tuskin huomaa.

Elegantti muotoilu kätkee sisäänsä mahtavan äänenlaadun, joka miellyttää vaativaakin korvaa. Ääniasetuksia on helppo säätää puhelimen sovelluksella, joten voit vaihdella helposti spinningissä tarvittavan vahvan basson ja joogan pehmeämpien soundien välillä. Kuulokkeita säädellään yhdellä, kahdella tai kolmella painalluksella – sormet tottuvat nopeasti säätöihin, joten voit keskittyä treeniin. Vaihtotulppia on saatavilla kolmea eri kokoa, mikä varmistaa istuvuuden kovassakin menossa. Valitettavasti akku kestää vain 5 tuntia.

TESTI VOITTAJA: Jabra Elite 7 Active


Paino: 5,5 g/kuuloke. Akun kesto: Pisimmillään 30 tuntia. Hinta: 179,99 €. Tyypi: Nappikuulokkeet

© Jabra

Mintunvihreiden Jabra-kuulokkeiden pinta tuntuu sileältä, ja värikin on herkullinen. Pientä koteloa on kätevää käyttää. Kuulokkeet istuvat hyvin korvaan, ja mukavan pehmeän äänen säätö onnistuu MySound-toiminnon kautta. Älykäs toiminto varmistaa juuri itselle sopivan äänen kumpaankin korvaan. Toiminto todella parantaa ääntä, laatu on uskomaton!

Kuulokkeet tuntuvat korvissa pehmeiltä, joten niitä on mukava käyttää. Valitettavasti niillä on kuitenkin taipumusta putoilla korvista kovemmassa treenissä, mutta juostessa ja rauhallisemmassa menossa ne pysyvät hyvin paikallaan. Musiikin pysäytys ja kappaleen valinta hoituvat napin painalluksella, ja äänenvoimakkuutta voi säätää nappia pohjassa pitämällä – todella kätevää!

JBL Reflect Flow Pro


Paino: 14,4 g/pari. Akun kesto: 30 tuntia. Hinta: 110 €. Tyypi: Nappikuulokkeet

© JBL

JBL:n kuulokkeet tunnetaan hyvästä äänenlaadusta ja treenikäytössä tarvittavasta hyvästä istuvuudesta. Muotoilu on merkille tyypillinen eli yksinkertaisen kaunis. Powerfins-siivekkeet varmistavat, että kuulokkeet pysyvät korvissa kaikenlaisessa treenissä. Testasimme kuulokkeita monissa lajeissa burpeista juoksuun, eivätkä ne hievahtaneetkaan. Iso plussa!

Kuulokkeet on helppo ja nopea yhdistää Bluetoothilla puhelimeen, ja kappaleiden valinta hoituu yhdellä, kahdella tai kolmella napautuksella – käyttö on todella helppoa. Sovelluksessa ääntä voi muokata juuri kuhunkin musiikkityyliin sopivaksi, mutta testissä emme havainneet suurta eroa äänessä eri asetusten välillä. Lisäksi ääni oli kaikilla asetuksilla hieman kaikuva ja ontto.

LUE MYÖS: Näin valitset parhaan treenimusiikin

4 Korvasankakuulokkeet – 2022


Sony WF-SP800


Paino: 9,8 g/kuuloke. Akun kesto: Pisimmillään 26 tuntia. Hinta: 280 €. Tyypi: Korvasankakuulokkeet

© Sony

Muotoilultaan tavanomaiset Sonyn kuulokkeet eivät ole erityisen huomaamattomat, sillä kuulokkeet pistävät korvista selvästi esiin. Kuulokkeissa on kosketuksella toimiva ohjauspaneeli, jota napauttamalla voi vastata puheluihin ja hallita musiikkia, tosin äänenvoimakkuutta voi säätää vain puhelimesta. Kuulokkeissa on melunvaimennus, mutta testissä se ei tuntunut toimivan erityisen tehokkaasti.

Äänenlaatu on kuitenkin huippuluokkaa! Sonyn kuulokkeiden 360 Reality Audio -teknologia soittaa musiikin juuri sellaisena kuin artisti sen tarkoittikin kuultavaksi. Ääni on todella kirkas, ja syvät bassoäänet toimivat kuin unelma, mikä antaa lisäbuustia erityisesti rankkaan treeniin. Valitettavasti kuulokkeet kuitenkin putoavat helposti korvista kovavauhtisessa treenissä.

TESTI VOITTAJA: Miiego Miibuds Action II


Paino: 8 g/kuuloke. Akun kesto: Pisimmillään 90 tuntia. Hinta: 119 €. Tyypi: Korvasankakuulokkeet

© Miiego

Jos etsit hyviä kuulokkeita, jotka toimivat varmuudella lajissa kuin lajissa, tässä ne ovat! Tanskalaisen Miiegon Miibuds-kuulokkeet on helppoa ja vaivatonta yhdistää puhelimeen. Muotoilu on yksinkertainen – jonkun mielestä jopa tylsä – ja kuulokkeiden näkyvin piirre on iso sanka. Tyynyt on tehty memory foamista, joten ne tuntuvat korvissa todella mukavilta. Kuulokkeet tulevat hieman korvista ulos, ja toimintojen hallinta hoituu painalluksin.

Kuulokkeet pysyvät paikallaan, vaikka hyppisit, juoksisit tai seisoisit päälläsi, joten niiden katoamisesta ei tarvitse huolehtia. Kuulokkeet kestävät myös vettä ja hikeä. Akun kesto on omaa luokkaansa: 90 tuntia! Ääni on yllättävänkin hyvä ja kristallinkirkas. Entä mikä näissä luureissa on parasta? Se, että hinta oli kaikista testatuista kuulokkeista edullisin. Testaajamme olivat aivan myytyjä!

Philips A7306 Sports True Wireless


Paino: 10 g/kuuloke. Akun kesto: 24 tuntia. Hinta: 199 €. Tyypi: Korvasankakuulokkeet

© Philips

Philipsin korvasankakuulokkeita voi muokata treeniin ja lajiin sopiviksi. Sangat voi ottaa pois tai vaihtaa toisen värisiin sankoihin tai pienempiin in ear -siivekkeisiin. Näin voit varmistaa, että kuulokkeet pysyvät hyvin paikoillaan.

Mallissa on muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia. Jos käytät treenatessa sykemittaria, voit saada sykkeen kuulumaan kuulokkeissa tai kaupungissa juostessa saat yhdellä napautuksella liikenteen äänet esiin. Kuulokkeet sopivat myös uintiin, sillä niitä voi käyttää metrin syvyydessä puolen tunnin ajan. Kotelo puhdistaa kuulokkeet UV-valon avulla, mikä poistaa 99 prosenttia bakteereista.

Intensiivisessä äänessä ei ole valittamista, toisin kuin sovelluksessa, jolla on taipumus hukata yhteys kuulokkeisiin.

5 Sankakuulokkeet – 2022


Sennheiser Momentum 3 Wireless


Paino: 305 g. Akun kesto: Pisimmillään 17 tuntia. Hinta: 399 €. Tyypi: Sankakuulokkeet.

© Sennheiser

Kuulokkeiden mukana tulee pieni, pyöreä kotelo, johon kuulokkeet on helppo taitella ja ottaa ne taas sieltä esiin. Kuulokkeiden yksinkertainen muotoilu miellyttää silmää. Sekä luurit että pään yli tuleva sanka ovat metallia, ja vaikka ne onkin päällystetty nahalla, ne tuntuvat siitä huolimatta hieman kovilta päätä vasten.

Luureissa parasta on huipputasokas ääni. Bassoäänet ovat juuri sopivan syviä, ja ääntä on helppo säätää itselle mieleiseksi sovelluksesta. Transparent hearing -tilassa kuulee musiikin lisäksi ympäristön äänet tai esimerkiksi treenikaverin puheen – todella kätevää. Melunpoistoa voi säätää portaittain itselle sopivaksi. Myös automaattinen musiikin pysäytys kuulokkeet pois päästä otettaessa on hyvä toiminto. Käytön helppoutta lisää myös se, että kuulokkeisiin voi yhdistää kerrallaan kaksi eri laitetta.

TESTI VOITTAJA: Bose QuietComfort 45


Paino: 240 g. Akun kesto: Pisimmillään 24 tuntia. Hinta: 319,95 €. Tyypi: Sankakuulokkeet.

© Bose

Hyvin joustavat Bosen kuulokkeet ovat muotoilultaan yksinkertaiset mutta kauniit, eikä niissä ole turhia yksityiskohtia. Muovin pinnoite tuntuu mukavalta, ja pään yli tuleva sanka on kunnolla pehmustettu. Keinonahkapäällysteiset tyynyt ovat niin pehmeät, että luurien voi miltei unohtaa olevan päässä! Harmi vain, että kevyt sanka alkaa painaa päätä, jos kuulokkeet ovat päässä pidempään.

Painikkeet, joilla ohjataan puheluita ja musiikkia, ovat helppokäyttöiset, ja muutenkin luurien käytettävyys on hyvällä tasolla. Äänessäkään ei ole valittamista: Ääni on laadukasta, ja basso erityisen syvä – musiikkia korville! Vastamelutoiminto toimii myös hienosti; ympäriltä ei kuulu pihaustakaan. Melunpoistoa voi hyödyntää vaikkapa kuntosalitreenissä, jos ei halua kuunnella painojen kolinoita ja muiden treenaajien ääniä.

Bang & Olufsen Beoplay H95


Paino: 323 g. Akun kesto: Pisimmillään 50 tuntia. Hinta: 899 €. Tyypi: Sankakuulokkeet.

© Bang og Olufsen

Nyt on tarjolla herkkua niin silmille kuin korvillekin! Bang & Olufsenin kuulokkeet ovat kaiken kaikkiaan tyrmäävän laadukkaat. Pehmeät, lampaannahkaiset tyynyt ja harjatusta alumiinista valmistettu runko ovat tyylikäs ja kestävä yhdistelmä.

Ääni on huippulaadukas kokemus. Bassoäänet ovat syviä, keskiäänet mukavan täyteläisiä ja diskantti kirkas, sekä lisäksi aktiivinen ANC-melunpoisto parasta, mitä kuulokkeissa on saatavissa. Jos kädet eivät ole hiestä liukkaat, kuulokkeita on helppo ohjata pyyhkäisytoiminnolla tai kuulokkeita kiertämällä. Yhteys puhelimeen on salamannopea.

Nahkaiset tyynyt eivät kuumenna korvia. Kuulokkeet ovat isot, mutta sopivat silti lenkkeilyyn ja rauhallisempaan treeniin, vaudikkaammat lajit kannattaa tosin jättää sikseen.

Napsauta Lataa PDF täältä ja katso koko testi vuodesta 2022 alkaen.

6 Kuuloketesti 2020


KUNTO PLUS testasi nämä yhdeksät Bluetooth-kuulokkeet vuonna 2020:

Nappikuulokkeet:

 • Huawei - Free Buds 3
 • Jabra - Elite Active 75t
 • Bang og Olufsen - Beoplay E8 3rd Gen

Korvasankakuulokkeet:

 • TaoTronics - MSRP
 • JBL - Endurance Peak
 • Sandberg - Waterproof Bluetooth Earphones

Sankakuulokkeet:

 • Bose - Noise Cancelling Headphones 700
 • Miiego - Boom ANC
 • Sennheiser - HD 350BT

Mitkä kuulokkeet olivat testin parhaat kussakin ryhmässä vuonna 2020? Napsauta alta Lataa artikkeli -painiketta ja tutustu testituloksiin.

7 Kuuloketesti 2019


KUNTO PLUS testasi nämä yhdeksät Bluetooth-kuulokkeet vuonna 2019:

Nappikuulokkeet:

 • B&O-kuulokkeet – Beoplay EVu8 Motion
 • Libratone-kuulokkeet – Track+
 • Sony-kuulokkeet – WF-SP900

Korvasankakuulokkeet:

 • Jabra-kuulokkeet – Elite Active 45e
 • Plantronics-kuulokkeet – Plantronics BackBeat Fit 3100
 • Koss-kuulokkeet – BT232i Bluetooth

Sankakuulokkeet:

 • Sennheiser-kuulokkeet – Momentum Wireless
 • Miiego-kuulokkeet – Boom
 • JBL-kuulokkeet – Live 650BTNC

Mitkä kuulokkeet olivat testin parhaat kussakin ryhmässä vuonna 2019? Napsauta alta Lataa artikkeli -painiketta ja tutustu testituloksiin.

8 Kuuloketesti 2018


KUNTO PLUS testasi nämä yhdeksät Bluetooth-kuulokkeet vuonna 2018:

Tutustu myös vuoden 2018 kuuloketestin tuloksiin. Testasimme kuulokkeita kolmessa ryhmässä: nappikuulokkeet, korvasankakuulokkeet ja sankakuulokkeet.

Nappikuulokkeet:

 • BOSE-kuulokkeet – SoundSport Free
 • Sony-kuulokkeet – WF-SP700N
 • Jabra-kuulokkeet – Elite Active 65t

Korvasankakuulokkeet:

 • Sennheiser-kuulokkeet – CX Sport
 • Libratone-kuulokkeet – Track+
 • JBL-kuulokkeet – Endurance

Sankakuulokkeet:

 • B&O Play -kuulokkeet – Beoplay H4
 • Miiego-kuulokkeet – Boom by Miiego
 • Monster-kuulokkeet – iSport Freedom On-Ear Bluetooth Sport Headphone

Mitkä kuulokkeet olivat testin parhaat kussakin ryhmässä vuonna 2018? Napsauta alta Lataa artikkeli -painiketta ja tutustu testituloksiin.