5:2-dieetti tarkoittaa yksinkertaisuudessaan, että viikon seitsemästä päivästä kahtena paastotaan – ja viitenä päivänä syödään tavalliseen tapaan. Paastopäivinä syödään vain kaksi ateriaa, esimerkiksi lounas ja päivällinen, joista kumpikin sisältää noin 250 kilokaloria energiaa.
Kokosimme tälle sivulle terveellisiä ja herkullisia reseptejä 5:2-dieetille. Useimmat niistä sopivat mainiosti nopeaan arkikokkailuun, muutama edellyttää hieman enemmän aikaa ja valmistelua.
Katso KUNTO PLUSsan ohjeet 5:2-dieettiin täältä
Lisää paastopäivän reseptejä
Kaipaatko lisää ideoita paastopäivän syömisiin? KUNTO PLUSsan omaa KUNTO PLUS -dieettiä (jossa syödään 5 x 250 kcal päivässä 5 päivänä viikossa) varten on laadittu 100 reseptin vihkonen, jonka herkulliset ateriat sisältävät kukin noin 250 kcal energiaa. Nämä reseptit sopivat mainiosti myös 5:2-dieetin paastopäivien aterioiksi.
100 reseptiä 250 kilokalorin aterioihin: Lataa reseptivihko täältä
RESEPTEJÄ 5:2-DIEETILLE
1. Hedelmiä, pähkinöitä ja rahkaa – 5:2-dieetin resepti

Hedelmiä, pähkinöitä ja rahkaa
1 annos
Aika yhteensä: 5 minuuttia
125 g hedelmiä paloiteltuna sekä
1,5 dl rahkaa
10 g saksanpähkinöitä
1 tl juoksevaa hunajaa
Annos sisältää
Energiaa: 250 kcal
2. Marjasmoothie – 5:2-dieetin resepti

Marjasmoothie
1 annos
Aika yhteensä: 5 minuuttia
100 g pakastemarjoja
1 dl rahkaa
1 pieni banaani
1 tl kookosoljyä
Valmistus
Smoothie, jossa on 100 g pakastemarjoja, 1 dl rahkaa, 1 pieni banaani ja 1 tl kookosoljyä.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal
3. Omenakaurapuuro – 5:2-dieetin resepti

Omenakaurapuuro
1 annos
Aika yhteensä: 10 minuuttia
50 g kaurahiutaleita
1 dl vettä
1 dl omena kuutioina
1 ripottele kanelia ja/tai vaniljaa
Valmistus
Kaurapuuro: 50 g kaurahiutaleita, 1 dl vettä ja 1 omena kuutioina. Mausta ripauksella kanelia ja/tai vaniljaa.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal
4. Avokado-katkarapuleipä – 5:2-dieetin resepti

Avokado-katkarapuleipä
1 annos
Aika yhteensä: 5 minuuttia
1 viipale ruisleipää (50 g)
½ avokadoa
75 g katkarapuja
Valmistus
1 viipale ruisleipää (50 g), ½ avokadoa ja 75 g katkarapuja.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal
5. Portobellopurilainen – 5:2-dieetin resepti

Portobellopurilainen
1 annos
Aika yhteensä: 10 minuuttia
1 paahdettu täysjyväsämpylä (60 g)
1 tl rypsiöljypohjaista majoneesia
1 portobellosieni
1 tomaattia
2 salaatinlehteä
Valmistus
Sienihampurilainen: 1 paahdettu täysjyväsämpylä (60 g), 1 tl rypsiöljypohjaista majoneesia kummallekin puolikkaalle. Lisää sämpylän väliin grillattu portobellosieni, tomaattia ja pari salaatinlehteä.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal
6. Parmankinkku-pinaattimunakas – 5:2-dieetin resepti

Parmankinkku-pinaattimunakas
1 annos
Aika yhteensä: 10 minuuttia
75 g pinaattia
2 pientä kananmunaa
1 tomaatti
2 viipale parmankinkkua
0,5 öljyä
Valmistus
Munakas: 75 g pinaattia (paista nopeasti pannulla tilkassa öljyä), 2 pientä kananmunaa, 1 tomaatti ja 2 viipaletta parmankinkkua.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal
7. Broileri-kasviswok – 5:2-dieetin resepti

Broileri-kasviswok
1 annos
Aika yhteensä: 12 minuuttia
250 g wok-vihanneksia
1 tl rypsiöljyä
1 Broilerin rintaleike
Valmistus
Broilerin rintaleike, 250 g wok-vihanneksia, 1 tl rypsiöljyä. Käytä tuoreita tai pakastevihanneksia makusi mukaan.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal
8. Broileri-pitatasku 5:2-dieetin resepti

Broileri-pitatasku
1 annos
Aika yhteensä: 5 minuuttia
1 Täysjyvapitaleipä (60 g)
100 g vihersalaattia
50 g kanaa
1 tl kastiketta
Valmistus
Täysjyvapitaleipä (60 g), 100 g vihersalaattia, 50 g kanaa ja 1 tl kastiketta.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal
9. Mätivoileipä – 5:2-dieetin resepti

Mätivoileipä
2 annosta
Aika yhteensä: 5 minuuttia
1 viipale ruisleipää (50 g)
75 g mätiä
hiukan öljypohjaista remouladekastiketta
punainen paprika pilkottuna
Valmistus
1 viipale ruisleipää (50 g), 75 g mätiä, hiukan öljypohjaista remouladekastiketta ja punainen paprika pilkottuna.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal
10. Lohta ja höyryttyjä kasviksia – 5:2-dieetin resepti

Lohta ja höyryttyjä kasviksia
1 annos
Aika yhteensä: 20 minuuttia
1 Pieni lohifile (100 g)
200 g höyrytettyjä vihanneksia
75 g keitettyjä (uusia) perunoita
Valmistus
Pieni lohifile (100 g), 200 g höyrytettyjä vihanneksia ja 75 g keitettyjä (uusia) perunoita.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal
11. Linssi-kesäkurpitsa-fetasalaatti – 5:2-dieetin resepti

Linssi-kesäkurpitsa-fetasalaatti
1 annos
Aika yhteensä: 12 minuuttia
400 g grillattua kesäkurpitsaa
40 g keitettyjä linssejä (20 g raakana)
30 g fetajuustoa
suolalla ja pippurilla
limetin mehulla
Valmistus
400 g grillattua kesäkurpitsaa noin 5 x 1 cm kokoisina paloina. Sekoita kesäkurpitsan joukkoon 40 grammaa keitettyjä linssejä (20 g raakana) ja 30 grammaa fetajuustoa. Mausta suolalla, pippurilla ja limetin mehulla.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 250 kcal