5:2-dieetti – 11 ateriaa, joissa on vain 250 kilokaloria

5 minuuttia
250 kcal

Kaipaatko ateriavinkkejä 5:2-dieetin paastopäiville? Kokosimme tälle sivulle herkullisia reseptejä 5:2-dieetille. Kaikki ateriat sisältävät noin 250 kilokaloria energiaa, joten ne sopivat mainiosti paastopäiviin.

Nainen syö salaattia 5:2-dieetillä – reseptejä

RESEPTEJÄ 5:2-DIEETILLE Paastopäivinä pistellään 2 x 250 kilokaloria. Katso reseptit 5:2-dieetille täältä.

5:2-dieetti tarkoittaa yksinkertaisuudessaan, että viikon seitsemästä päivästä kahtena paastotaan – ja viitenä päivänä syödään tavalliseen tapaan. Paastopäivinä syödään vain kaksi ateriaa, esimerkiksi lounas ja päivällinen, joista kumpikin sisältää noin 250 kilokaloria energiaa.

Kokosimme tälle sivulle terveellisiä ja herkullisia reseptejä 5:2-dieetille. Useimmat niistä sopivat mainiosti nopeaan arkikokkailuun, muutama edellyttää hieman enemmän aikaa ja valmistelua.

Katso KUNTO PLUSsan ohjeet 5:2-dieettiin täältä

Lisää paastopäivän reseptejä

Kaipaatko lisää ideoita paastopäivän syömisiin? KUNTO PLUSsan omaa KUNTO PLUS -dieettiä (jossa syödään 5 x 250 kcal päivässä 5 päivänä viikossa) varten on laadittu 100 reseptin vihkonen, jonka herkulliset ateriat sisältävät kukin noin 250 kcal energiaa. Nämä reseptit sopivat mainiosti myös 5:2-dieetin paastopäivien aterioiksi.

100 reseptiä 250 kilokalorin aterioihin:Lataa reseptivihko täältä

RESEPTEJÄ 5:2-DIEETILLE

1. Hedelmiä, pähkinöitä ja rahkaa – 5:2-dieetin resepti

Hedelmiä, pähkinöitä ja rahkaa – 5:2-dieetin reseptejä

Hedelmiä, pähkinöitä ja rahkaa

5 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g hedelmiä paloiteltuna sekä
  • 2 dl rahkaa
  • 20 g saksanpähkinöitä
  • 2 tl juoksevaa hunajaa

2. Marjasmoothie – 5:2-dieetin resepti

Marjasmoothie – 5:2-dieetin reseptejä

Marjasmoothie

5 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g pakastemarjoja
  • 2 dl rahkaa
  • 2 pieni banaani
  • 2 tl kookosoljyä

Valmistus

Smoothie, jossa on 100 g pakastemarjoja, 1 dl rahkaa, 1 pieni banaani ja 1 tl kookosoljyä.


3. Omenakaurapuuro – 5:2-dieetin resepti

Onko hankalaa keksiä terveellistä syötävää viikosta toiseen?

Varsinkin, jos samalla pitäisi pitää painokin kurissa. KUNTO PLUSsan ruokaviikon ateriaehdotukset on aivan loistava keksintö! Saat viikoittain uudet, vähäkaloriset, vaihtelevat, maistuvat ja terveelliset päivällisehdotukset ja reseptit joka arkipäivälle.

Ruokaviikon päivällisehdotusten sisältö:

⦁ Maistuvia ruokia, jotka on yksinkertaista valmistaa, eikä aikaa kulu enempää kuin 30 minuuttia.
⦁ Korkeintaan 600 kcal/annos
⦁ Runsaasti kasviksia ja kauden raaka-aineita
⦁ Vinkkejä ja tietoa terveellisestä ruuasta sekä käteviä keittiökikkoja
⦁ Viikoittain bonuksena jälkiruoka- tai leivontaresepti

Ruokaviikon ateriaehdotukset saapuvat sähköpostissa joka lauantai, ja ne löytyvät myös kuntoplus.fi-sivustosta.

KOKEILE 2 VIIKKOA 0 EUROLLA

Omenakaurapuuro – 5:2-dieetin reseptejä

Omenakaurapuuro

10 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g kaurahiutaleita
  • 2 dl vettä
  • 2 dl omena kuutioina
  • 2 ripottelu kanelia ja/tai vaniljaa

Valmistus

Kaurapuuro: 50 g kaurahiutaleita, 1 dl vettä ja 1 omena kuutioina. Mausta ripauksella kanelia ja/tai vaniljaa.


4. Avokado-katkarapuleipä – 5:2-dieetin resepti

Avokado-katkarapuleipä – 5:2-dieetin reseptejä

Avokado-katkarapuleipä

5 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 Viipale ruisleipää (50 g)
  • 1 avokadoa
  • 150 g katkarapuja

Valmistus

1 viipale ruisleipää (50 g), ½ avokadoa ja 75 g katkarapuja.


5. Portobellopurilainen – 5:2-dieetin resepti

Portobellopurilainen – 5:2-dieetin reseptejä

Portobellopurilainen

10 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 paahdettu täysjyväsämpylä (60 g)
  • 2 tl rypsiöljypohjaista majoneesia
  • 2 portobellosieni
  • 2 tomaattia
  • 4 salaatinlehteä

Valmistus

Sienihampurilainen: 1 paahdettu täysjyväsämpylä (60 g), 1 tl rypsiöljypohjaista majoneesia kummallekin puolikkaalle. Lisää sämpylän väliin grillattu portobellosieni, tomaattia ja pari salaatinlehteä.


6. Parmankinkku-pinaattimunakas – 5:2-dieetin resepti

Parmankinkku-pinaattimunakas – 5:2-dieetin reseptejä

Parmankinkku-pinaattimunakas

10 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g pinaattia
  • 4 pientä kananmunaa
  • 2 tomaatti
  • 4 Viipale parmankinkkua
  • öljyä

Valmistus

Munakas: 75 g pinaattia (paista nopeasti pannulla tilkassa öljyä), 2 pientä kananmunaa, 1 tomaatti ja 2 viipaletta parmankinkkua.


7. Broileri-kasviswok – 5:2-dieetin resepti

Broileri-kasviswok – 5:2-dieetin reseptejä

Broileri-kasviswok

12 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 500 g wok-vihanneksia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 2 Broilerin rintaleike

Valmistus

Broilerin rintaleike, 250 g wok-vihanneksia, 1 tl rypsiöljyä. Käytä tuoreita tai pakastevihanneksia makusi mukaan.


8. Broileri-pitatasku 5:2-dieetin resepti

Broileri-pitatasku

Broileri-pitatasku

5 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 Täysjyvapitaleipä (60 g)
  • 200 g vihersalaattia
  • 100 g kanaa
  • 2 tl kastiketta

Valmistus

Täysjyvapitaleipä (60 g), 100 g vihersalaattia, 50 g kanaa ja 1 tl kastiketta.


9. Mätivoileipä – 5:2-dieetin resepti

Mätivoileipä

Mätivoileipä

5 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 Viipale ruisleipää (50 g)
  • 75 g mätiä
  • hiukan öljypohjaista remouladekastiketta
  • punainen paprika pilkottuna

Valmistus

1 viipale ruisleipää (50 g), 75 g mätiä, hiukan öljypohjaista remouladekastiketta ja punainen paprika pilkottuna.


10. Lohta ja höyryttyjä kasviksia – 5:2-dieetin resepti

Lohta ja höyrytettyjä kasviksia – 5:2-dieetin reseptejä

Lohta ja höyryttyjä kasviksia

20 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 Pieni lohifile (100 g)
  • 400 g höyrytettyjä vihanneksia
  • 150 g keitettyjä (uusia) perunoita

Valmistus

Pieni lohifile (100 g), 200 g höyrytettyjä vihanneksia ja 75 g keitettyjä (uusia) perunoita.


11. Linssi-kesäkurpitsa-fetasalaatti – 5:2-dieetin resepti

Linssi-kesäkurpitsa-fetasalaatti

Linssi-kesäkurpitsa-fetasalaatti

12 minuuttia
250 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 800 g grillattua kesäkurpitsaa
  • 80 g keitettyjä linssejä (20 g raakana)
  • 60 g fetajuustoa
  • suolalla ja pippurilla
  • limetin mehulla

Valmistus

400 g grillattua kesäkurpitsaa noin 5 x 1 cm kokoisina paloina. Sekoita kesäkurpitsan joukkoon 40 grammaa keitettyjä linssejä (20 g raakana) ja 30 grammaa fetajuustoa. Mausta suolalla, pippurilla ja limetin mehulla.