11 ateriaa, joissa on vain 250 kcal

5:2-menetelmän alle 250 kcal:n lounas- ja päivällisvaihtoehtoja.

tiistai 28. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1. Hedelmiä ja rahkaa

125 g hedelmakuutioita ja 1,5 dl rahkaa, 10 g saksanpahkinoita ja 1 tl akaasiahunajaa.

Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.

Hedelmiä ja rahkaa
Hedelmiä ja rahkaa



2. Marjasmoothie

Smoothie, jossa on 100 g pakastemarjoja, 1 dl rahkaa, 1 pieni banaani ja 1 tl kookosoljya.

Marjasmoothie
Marjasmoothie © iStock


3. Omenakaurapuuro

Kaurapuuro: 50 g kaurahiutaleita, 1 dl vettä ja 1 omena kuutioina. Ripaus kanelia ja/tai vaniljaa.

Omenakaurapuuro
Omenakaurapuuro

Kaurapuuro: 50 g kaurahiutaleita, 1 dl vettä ja 1 omena kuutioina. Ripaus kanelia ja/tai vaniljaa.

© iStock


4. Avokado-katkarapuleipä

1 siivu ruisleipaa (50 g), ½ avokadoa ja 75 g katkarapuja.

Avokado-katkarapuleipä
Avokado-katkarapuleipä © Wichmann+Bendtsen


5. Portobellopurilainen

Sienihampurilainen: 1 paahdettu taysjyvasampyla (60 g), 1 tl rypsioljypohjaista majoneesia kummallekin puolikkaalle. Valiin grillattu portobellosieni, tomaattia ja pari salaatinlehtea.

Portobellopurilainen
Portobellopurilainen © iStock


6. Parmankinkku-pinaattimunakas

Munakas: 75 g pinaattia (pyoraytettyna oljyssa pannulla), 2 pienta kananmunaa, 1 tomaatti ja 2 siivua parmankinkkua.

Parmankinkku-pinaattimunakas
Parmankinkku-pinaattimunakas © jakobhelbig.com


7. Broileriwok

Kanan rintaleike, 250 g wok-vihanneksia, 1 tl rypsioljya. Pilko itse suosikkivihanneksiasi tai kayta pakastevihanneksia.

Broileriwok
Broileriwok © iStock


8. Broileri-pitatasku

Taysjyvapitaleipa (60 g), 100 g vihersalaattia, 50 g kanaa ja 1 tl kastiketta.

Broileri-pitatasku
Broileri-pitatasku


9. Mätivoileipä

1 siivu ruisleipaa (50 g), 75 g matia, hiukan remouladekastiketta ja punainen paprika kuutioina.

Mätivoileipä
Mätivoileipä © Valling.com

10. Lohipihvi ja höyrytetyt kasvikset

Pieni lohifile (100 g), 200 g hoyrytettyja vihanneksia ja 75 g keitettyja uusia perunoita.

Lohipihvi ja höyrytetyt kasvikset
Lohipihvi ja höyrytetyt kasvikset © jakobhelbig.com

11. Linssi-kesäkurpitsa-fetasalaatti

400 g grillattua kesakurpitsaa, 5 x 1 cm kokoisina tankoina.Sekoita kesakurpitsan joukkoon 40 g keitettyja linsseja (20 g raakana) ja 30 g fetajuustoa. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. 

Linssi-kesäkurpitsa-fetasalaatti
Linssi-kesäkurpitsa-fetasalaatti © iStock

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee