Uunikalaa, uppomuna, bataatti- ja punajuurilastuja

45 minuuttia
268 kcal

Proteiinipitoinen annos: kalassa ja munassa on runsaasti proteiinia ja bataatissa on kolme kertaa niin paljon proteiinia kuin perunassa.

KUNTO PLUS -dieetin rasvanpoltto-ohjelma.

Uunikalaa, uppomuna, bataatti- ja punajuurilastuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 100 g bataattia
  • 100 g punajuurta/keltajuurta
  • 250 g turskafilettä (tai muuta vähärasvaista vaaleaa kalaa)
  • 1 kurkku
  • ½ vihreä chili
  • 2 nippu minttua
  • 2 limetti
  • 2 rasia vesikrassia
  • 2 kananmuna
  • 2 tl vaalea etikkaa

Valmistus

  • Viipaloi bataatti ja punajuuri ohuiksi lastuiksi ja asettele ne leivinpaperille.

  • Paista juureslastuja 170-asteisessa uunissa 15 min, ja ota ne pois uunista.

  • Nosta lämpö 200 asteeseen ja kypsennä kalaa 12 min. Lisää bataatti ja punajuuri vielä viimeiseksi 5 minuuksi uudestaan uuniin.

  • Viipaloi kurkku pitkiksi suikaleiksi ja hienonna chili. Revi minttu ja kostuta se limettimehulla. Mausta merisuolalla ja murskatulla pippurilla.

  • Huuhtele ja kuivaa vesikrassi.

  • Valmista uppomuna. Ohjeen saat tästä.

  • Annostele kala, lastut, uppomuna ja vihannekset lautaselle.