KUNTO PLUS -dieetti: Uppomuna parsan ja ilmakuivatun kinkun kera
Ihanan värikäs lounas!
Ihanan värikäs lounas!
Uppomuna parsan ja ilmakuivatun kinkun kera - vain 250 kcal
Katkaise parsoista puisevat päät pois kohdasta, josta ne luontaisesti katkeavat, kun taivutat parsanvarren loppupäätä.
Keitä vettä kattilassa ja lisää hieman suolaa. Kun vesi kiehuu kunnolla, lisää parsat.
Nosta ne vedestä 30 sekunnin jälkeen lautaselle ja kaada päälle oliiviöljyä. Peitä parsat foliolla ja pyyhkeellä, jotta parsat pysyvät lämpiminä.
Kuumenna samaan aikaan parsojen keitinveden kanssa vettä toisessa kattilassa kananmunan uppokeittämiseen. Lorauta tilkka etikkaa veteen.
Riko kananmuna pieneen kulhoon. Tee veteen pyörre vispilällä, ja laske kanamuna varovasti pyörteeseen. Pidä vesi juuri kiehumaisillaan, se eisaa kiehua. Uppomuna on valmis 2 ½ minuutin jälkeen, jolloin muna on puolikypsä.
Nosta muna reikäkauhalla lautaselle. Lisää päälle ripaus suolaa ja vastajauhettua pippuria. Asettele viereen kinkku, parmesaanilastut ja oliivit.
Huom! Mikä tahansa ilmakuivattu kinkku käy.