KUNTO PLUS -dieetti: Uppomuna parsan ja ilmakuivatun kinkun kera

5 minuuttia
255 kcal

Ihanan värikäs lounas!

Uppomuna parsan ja ilmakuivatun kinkun kera - vain 250 kcal

Uppomuna parsan ja ilmakuivatun kinkun kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g vihreää parsaa
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 keskikokoinen kananmuna
  • Valkoviinietikkaa
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 4 Viipale ilmakuivattua kinkkua
  • 20 g parmesaanilastuja
  • 40 g mustia oliiveja (= 5 kpl kivellisiä oliiveja)

Valmistus

  • Katkaise parsoista puisevat päät pois kohdasta, josta ne luontaisesti katkeavat, kun taivutat parsanvarren loppupäätä.

  • Keitä vettä kattilassa ja lisää hieman suolaa. Kun vesi kiehuu kunnolla, lisää parsat.

  • Nosta ne vedestä 30 sekunnin jälkeen lautaselle ja kaada päälle oliiviöljyä. Peitä parsat foliolla ja pyyhkeellä, jotta parsat pysyvät lämpiminä.

  • Kuumenna samaan aikaan parsojen keitinveden kanssa vettä toisessa kattilassa kananmunan uppokeittämiseen. Lorauta tilkka etikkaa veteen.

  • Riko kananmuna pieneen kulhoon. Tee veteen pyörre vispilällä, ja laske kanamuna varovasti pyörteeseen. Pidä vesi juuri kiehumaisillaan, se eisaa kiehua. Uppomuna on valmis 2 ½ minuutin jälkeen, jolloin muna on puolikypsä.

  • Nosta muna reikäkauhalla lautaselle. Lisää päälle ripaus suolaa ja vastajauhettua pippuria. Asettele viereen kinkku, parmesaanilastut ja oliivit.

  • Huom! Mikä tahansa ilmakuivattu kinkku käy.


Newsletter background