Bataattia, paistettuja munia, punasipulia ja paprikaa

30 minuuttia
462 kcal

Munat ja bataatti ovat hyvä ja täyttävä yhdistelmä. Paprikan, sipulin ja valkosipulin kanssa uunissa ne valmistuvat helposti.

Paistettuja munia, paprikaa ja bataattia uunipellillä marmoripöydällä.

PAISTETTUJA MUNIA, PAPRIKAA JA BATAATTIA – Yhdeltä puolelta paistettuja munia kutsutaan myös häränsilmiksi.

© wichmann+bendtsen

Bataattia, paistettuja munia, punasipulia ja paprikaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 suurta bataattia
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulin-kynttä
  • ekstraneitsyt-oliiviöljyä
  • kourallinen salvianlehtiä
  • ripaus muskotti-pähkinää
  • merisuolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 1 punaista paprikaa
  • 4 kananmunaa

Valmistus

  • Kuori ja raasta bataatit. Pilko puolet punasipulista kuutioiksi ja puolet suikaleiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna tai puserra kynnet.
  • Kuullota sipulikuutiot parissa ruokalusikallisessa öljyä. Lisää bataatit ja valkosipuli ja jatka kypsennystä välillä sekoitellen. Lisää neljä hienonnettua salvianlehteä. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
  • Pyörittele sipuli ja paprikasuikaleet ja salvianlehdet öljyssä, ja lisää ne raasteen ja munien päälle.
  • Kypsennä 10–15 minuuttia 190 asteessa, kunnes munat ovat kypsyneet. Keltuaisen päälle saattaa jäädä valkoista "huntua", mikä on aivan normaalia, kun munia kypsennetään uunissa.