Bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa

30 minuuttia
231 kcal

Kananmuna on oiva lounasruoka. Kokeile tätä herkullista reseptiä, jossa munat tarjoillaan yhdessä bataatin, punasipulin ja paprikan kanssa.

Munia, paprikaa ja bataattia marmoripöydällä

Bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ suuri bataatti
  • 1 punasipulia
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ekstraneitsytoliiviöljyä
  • kourallinen salvianlehtiä
  • ripaus muskottipähkinää
  • merisuolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • ½ punainen paprika
  • 2 kananmunaa

Valmistus

  • Kuori ja raasta bataatti. Pilko toinen punasipuli pieniksi kuutioiksi ja toinen suikaleiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna tai puserra kynnet.
  • Kuullota sipulikuutiot kahdessa ruokalusikallisessa öljyä. Lisää bataatit ja valkosipuli ja jatka kypsennystä välillä sekoitellen. Lisää neljä hienonnettua salvianlehteä. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
  • Pilko paprikat. Pane bataattiraaste leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Teeraasteeseen neljä koloa ja riko niihin kananmunat.
  • Pyörittele sipuli ja paprikasuikaleet ja salvianlehdet öljyssä, ja asettele ne raasteen ja munien päälle. Kypsennä 10 - 15 minuuttia 190 asteessa, kunnes munat ovat kypsyneet. Keltuaisen päälle saattaa jäädä valkoista "huntua", mikä on aivan normaalia, kun munia kypsennetään uunissa.