Bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa
4 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 20 minuuttia
Aika yhteensä: 30 minuuttia
AINEKSET
1 suuri bataatti
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
ekstraneitsytoliiviöljyä
kourallinen salvianlehtiä
ripaus muskottipähkinää
merisuolaa
jauhettua mustapippuria
1 punainen paprika
4 kananmunaa
Valmistus
- Kuorija raasta bataatti. Pilko toinen punasipuli pieniksi kuutioiksi ja toinensuikaleiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna tai puserra kynnet.
- Kuullota sipulikuutiot kahdessa ruokalusikallisessa öljyä. Lisää bataatit ja valkosipuli ja jatka kypsennystä välillä sekoitellen. Lisää neljä hienonnettua salvianlehteä. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
- Pilkopaprikat. Pane bataattiraaste leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Teeraasteeseen neljä koloa ja riko niihin kananmunat.
- Pyörittelesipuli ja paprikasuikaleet ja salvianlehdet öljyssä, ja asettele ne raasteenja munien päälle. Kypsennä 10-15 minuuttia 190 asteessa, kunnes munat ovatkypsyneet. Keltuaisen päälle saattaa jäädä valkoista "huntua", mikäon aivan normaalia, kun munia kypsennetään uunissa.
Ravintosisältö/annos:
Energiaa: 231 kcal
Proteiinia: 8,3 g
Rasvaa: 16,5 g
Hiilihydraattia: 14,3 g
Kuitua: 2,6 g