Bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa

30 minuuttia
231 kcal

Kananmuna on oiva lounasruoka. Kokeile tätä herkullista reseptiä, jossa munat tarjoillaan yhdessä bataatin, punasipulin ja paprikan kanssa.

Munia, paprikaa ja bataattia marmoripöydällä

Bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ suuri bataatti
  • 1 punasipulia
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ekstraneitsytoliiviöljyä
  • kourallinen salvianlehtiä
  • ripaus muskottipähkinää
  • merisuolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • ½ punainen paprika
  • 2 kananmunaa

Valmistus

  • Kuorija raasta bataatti. Pilko toinen punasipuli pieniksi kuutioiksi ja toinensuikaleiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna tai puserra kynnet.

  • Kuullota sipulikuutiot kahdessa ruokalusikallisessa öljyä. Lisää bataatit ja valkosipuli ja jatka kypsennystä välillä sekoitellen. Lisää neljä hienonnettua salvianlehteä. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

  • Pilkopaprikat. Pane bataattiraaste leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Teeraasteeseen neljä koloa ja riko niihin kananmunat.

  • Pyörittelesipuli­ ja paprikasuikaleet ja salvianlehdet öljyssä, ja asettele ne raasteenja munien päälle. Kypsennä 10­-15 minuuttia 190 asteessa, kunnes munat ovatkypsyneet. Keltuaisen päälle saattaa jäädä valkoista "huntua", mikäon aivan normaalia, kun munia kypsennetään uunissa.