Munia, paprikaa ja bataattia marmoripöydällä
© wichmann+bendtsen

Bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa

Kananmuna on oiva lounasruoka. Kokeile tätä herkullista reseptiä, jossa munat tarjoillaan yhdessä bataatin, punasipulin ja paprikan kanssa.

maanantai 5. maaliskuuta 2018 teksti A. Larsen & E. Bøjlund

Bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa  

4 annosta 

1 suuri bataatti

2 punasipulia

2 valkosipulinkynttä

ekstraneitsytoliiviöljyä

kourallinen salvianlehtiä

ripaus muskottipähkinää

merisuolaa

jauhettua mustapippuria

1 punainen paprika

4 kananmunaa 


Valmistus

  • Kuori ja raasta bataatti. Pilko toinen punasipuli pieniksi kuutioiksi ja toinen suikaleiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna tai puserra kynnet.
  • Kuullota sipulikuutiot kahdessa ruokalusikallisessa öljyä. Lisää bataatit ja valkosipuli ja jatka kypsennystä välillä sekoitellen. Lisää neljä hienonnettua salvianlehteä. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. 
  • Pilko paprikat. Pane bataattiraaste leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee raasteeseen neljä koloa ja riko niihin kananmunat.
  • Pyörittele sipuli­ ja paprikasuikaleet ja salvianlehdet öljyssä, ja asettele ne raasteen ja munien päälle. Kypsennä 10­-15 minuuttia 190 asteessa, kunnes munat ovat kypsyneet. Keltuaisen päälle saattaa jäädä valkoista "huntua", mikä on aivan normaalia, kun munia kypsennetään uunissa.

Ravintosisältö/annos: 

Energiaa 231 kcal
Proteiinia 8,3 g
Rasvaa 16,5 g
Hiilihydraattia 14,3 g
Kuitua 2,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee