Munia, paprikaa ja bataattia marmoripöydällä
© wichmann+bendtsen

Bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa

Kananmuna on oiva lounasruoka. Kokeile tätä herkullista reseptiä, jossa munat tarjoillaan yhdessä bataatin, punasipulin ja paprikan kanssa.

maanantai 5. maaliskuuta 2018 teksti E. Bøjlund ja A. Larsen

Bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

1 suuri bataatti

2 punasipulia

2 valkosipulinkynttä

ekstraneitsytoliiviöljyä

kourallinen salvianlehtiä

ripaus muskottipähkinää

merisuolaa

jauhettua mustapippuria

1 punainen paprika

4 kananmunaa

Valmistus

  • Kuorija raasta bataatti. Pilko toinen punasipuli pieniksi kuutioiksi ja toinensuikaleiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna tai puserra kynnet.
  • Kuullota sipulikuutiot kahdessa ruokalusikallisessa öljyä. Lisää bataatit ja valkosipuli ja jatka kypsennystä välillä sekoitellen. Lisää neljä hienonnettua salvianlehteä. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
  • Pilkopaprikat. Pane bataattiraaste leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Teeraasteeseen neljä koloa ja riko niihin kananmunat.
  • Pyörittelesipuli­ ja paprikasuikaleet ja salvianlehdet öljyssä, ja asettele ne raasteenja munien päälle. Kypsennä 10­-15 minuuttia 190 asteessa, kunnes munat ovatkypsyneet. Keltuaisen päälle saattaa jäädä valkoista "huntua", mikäon aivan normaalia, kun munia kypsennetään uunissa.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 231 kcal

Proteiinia: 8,3 g

Rasvaa: 16,5 g

Hiilihydraattia: 14,3 g

Kuitua: 2,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee