Lihapyörykät tomaattikastikkeessa

25 minuuttia
242 kcal

250 kcal:n lihapullapäivällinen.

Lihapyörykät tomaattikastikkeessa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g vähärasvaista jauhelihaa
  • 2 rkl rasvatonta maitoa
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 2 rkl raastettua sipulia
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 14 g punaista kvinoaa (paino ennen kypsentämistä)
  • 100 g pilkottuja säilyketomaatteja
  • 20 g tomaattipyreetä
  • 200 g grillattua paprikaa lasipurkista
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl jauhettuja chilihiutaleita
  • Punaisen tai vihreän basilikan latva

Valmistus

  • Sekoita jauhelihaan maito, hiutaleet, sipuli, noin ½ tl suolaa ja pari kieräytystä pippuria myllystä. Muotoile 4 pientä lihapullaa. Aseta ne leivinpaperille uunipellin päälle. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.
  • Keitä sillä välin 7,5 g kvinoaa eli noin 15 g keitettyä kvinoaa.
  • Pane säilyketomaatit, tomaattipyree ja paprikat tehosekoittimeen ja lisää joukkoon öljy, chili, suola ja pippuri. Sekoita.
  • Lämmitä kastike ja mausta se. Tarjoile lihapullat kastikkeen, kvinoan ja basilikan kera.

Tee iso annos lihapullia ja tomaatti­kastiketta ja pakasta annoksina, niin ruokaa on valmiina silloin, kun on sudennälkä.