Teriyakimarinoitua broileria ja kiivisalaattia
4 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 15 minuuttia
Aika yhteensä: 20 minuuttia
AINEKSET
4 broilerin rintafileetä
1 dl teriyakikastiketta
100 g vuonankaalia
(kaupan pakkauksessa lukee usein Feldsla tai Feldsalat)
4 kiiviä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 pieni salottisipuli
merisuolaa
mustapippuria
Valmistus
- Marinoi broilerin rintafileiden teriyakikastikkeen jääkaapissa 6 tuntia.
- Ruskista marinoituneet rintafileet kuumassa paistinpannussa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Kaada jäljellä oleva teriyakikastike pannuun ja hauduta fileitä miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia molemmilta puolilta.
- Puhdista vuonankaali, kuori ja hienonna salottisipuli. Kuori ja lohko kiivit.
- Sekoita keskenään oliiviöljy ja viinietikka. Lisää hienonnettu salottisipuli ja mausta kastike suolalla sekä mustapippurilla.
- Halkaise broilerin rintafileet ja asettele ne tarjolle vuonankaalin ja kiivin kanssa. Lusikoi kastike kasviksille.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 256 kcal
Proteiinia: 27 g
Rasvaa: 12 g
Hiilihydraattia: 12 g