KUNTO PLUS -dieetin rasvanpoltto-ohjelma

Valkopapukeitto

Vähärasvainen tulinen valkopapukeitto.

keskiviikko 25. helmikuuta 2015 teksti A. Larsen

Valkopapukeitto

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

20 g valkopapuja

½ sipulia

1 valkosipulinkynsi

Tuoretta inkivääriä (2 viipaletta)

¼ tl murskattua chiliä

2 tl ekstra neitsyoliiviöljyä

4 dl kasvilientä

100 g paprikaa

100 g palmukaalia tai savoijinkaalia

1 lehtisellerin varsi

Tuoretta chiliä maun mukaan

Valmistus

  • Liota papuja 8 tuntia. Huuhdo pavut. Keitä 35 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Voit kypsentää isomman erän ja pakastaa annnoksina myöhempää käyttöä varten.
  • 20 g kuivattuja papuja vastaa 40 g liotettuja keitettyjä papuja.
  • Lohko sipuli ja leikkaa valkosipulinkynnet ja inkivääri pienemmiksi paloiksi.
  • Paista pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää chilirouhe ja kasvisliemi.
  • Suikaloi paprika, kaali ja lehtiselleri.
  • Kiehauta ja lisää keittoon hiukan suolaa jatka kypsentämistä alhaisella lämmöllä 5 minuuttia.
  • Lisää pavut ja jatka vielä 5 minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  • Viipaloi chili suikaleiksi. Arvioi sopiva chilin määrä maistamalla. Osan pilkotusta chilistä voi tarjota myös keiton päällä.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 252 kcal

Proteiinia: 10,1 g

Rasvaa: 10,5 g

Hiilihydraattia: 33,7 g

Kuitua: 8,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee