Valkopapukeitto

30 minuuttia
252 kcal

Vähärasvainen tulinen valkopapukeitto.

KUNTO PLUS -dieetin rasvanpoltto-ohjelma

Valkopapukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 40 g valkopapuja
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulinkynsi
  • Tuoretta inkivääriä (2 viipaletta)
  • ½ tl murskattua chiliä
  • 4 tl ekstra neitsyoliiviöljyä
  • 8 dl kasvilientä
  • 200 g paprikaa
  • 200 g palmukaalia tai savoijinkaalia
  • 2 lehtisellerin varsi
  • Tuoretta chiliä maun mukaan

Valmistus

  • Liota papuja 8 tuntia. Huuhdo pavut. Keitä 35 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Voit kypsentää isomman erän ja pakastaa annnoksina myöhempää käyttöä varten.

  • 20 g kuivattuja papuja vastaa 40 g liotettuja keitettyjä papuja.

  • Lohko sipuli ja leikkaa valkosipulinkynnet ja inkivääri pienemmiksi paloiksi.

  • Paista pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää chilirouhe ja kasvisliemi.

  • Suikaloi paprika, kaali ja lehtiselleri.

  • Kiehauta ja lisää keittoon hiukan suolaa jatka kypsentämistä alhaisella lämmöllä 5 minuuttia.

  • Lisää pavut ja jatka vielä 5 minuuttia.

  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

  • Viipaloi chili suikaleiksi. Arvioi sopiva chilin määrä maistamalla. Osan pilkotusta chilistä voi tarjota myös keiton päällä.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background