Valkopapukeitto

30 minuuttia
252 kcal

Vähärasvainen tulinen valkopapukeitto.

KUNTO PLUS -dieetin rasvanpoltto-ohjelma

Valkopapukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 40 g valkopapuja
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulinkynsi
  • Tuoretta inkivääriä (2 viipaletta)
  • ½ tl murskattua chiliä
  • 4 tl ekstra neitsyoliiviöljyä
  • 8 dl kasvilientä
  • 200 g paprikaa
  • 200 g palmukaalia tai savoijinkaalia
  • 2 lehtisellerin varsi
  • Tuoretta chiliä maun mukaan

Valmistus

  • Liota papuja 8 tuntia. Huuhdo pavut. Keitä 35 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Voit kypsentää isomman erän ja pakastaa annnoksina myöhempää käyttöä varten.
  • 20 g kuivattuja papuja vastaa 40 g liotettuja keitettyjä papuja.
  • Lohko sipuli ja leikkaa valkosipulinkynnet ja inkivääri pienemmiksi paloiksi.
  • Paista pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää chilirouhe ja kasvisliemi.
  • Suikaloi paprika, kaali ja lehtiselleri.
  • Kiehauta ja lisää keittoon hiukan suolaa jatka kypsentämistä alhaisella lämmöllä 5 minuuttia.
  • Lisää pavut ja jatka vielä 5 minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  • Viipaloi chili suikaleiksi. Arvioi sopiva chilin määrä maistamalla. Osan pilkotusta chilistä voi tarjota myös keiton päällä.