Salaattia, tonnikalaa ja uppomuna
1 annos
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 3 minuuttia
Aika yhteensä: 8 minuuttia
AINEKSET
1 annos
50 g pieniä salaatinlehtiä
50 g pinaatinversoja
1 pieni kourallinen tuoretta rakunaa (tai silopersiljaa)
60 g tonnikalaa öljyssä
10 pieniä, kivellisiä mustia oliiveja (Nicoise)
½ pientä salottisipulia
1 kananmuna
Tilkka vaaleaa etikkaa
Tilkka sitruunamehua
Jauhettua mustapippuria
Valmistus
- Huuhdo salaatti, pinaatti ja rakuuna hyvin ja linkoa kuivaksi. Valuta tonnikala ja oliivit. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Keitä vettä kattilassa ja lisää pieni tilkka etikkaa. Kun vesi kiehuu, laita levy pienimmälle lämmölle.
- Tee vispilällä veteen pyörre, ja kun se alkaa hiljentyä, kaada muna keskelle pyörrettä.
- Munan tulee olla vedessä 3 minuuttia. Vesi ei saa kiehua. Nosta muna varovasti vedestä reikäkauhalla talouspaperille.
- Aseta muna salaatin päälle ja annostele viereen tonnikala, oliivit ja rakuuna.
- Lisää kastikkeeksi hieman sitruunamehua ja jauha pippuria munan päälle.
MUNAFAKTAA: Saako kananmunia syödä, vaikka kolesteroli on koholla? Me kerromme!
ravintosisältö/annos
Energiaa: 264 kcal
Proteiinia: 25 g
Rasvaa: 14,5 g
Hiilihydraattia: 9,8 g
Kuitua: 2,2 g