Salaattia, tonnikalaa ja uppomuna

8 minuuttia
264 kcal

Ota harppaus kohti litteää vatsaa keveillä ruokaohjeillamme.

KUNTO PLUS -dieetin aterioissa on vain 250 kcal.

Salaattia, tonnikalaa ja uppomuna

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

1 annos

  • 100 g pieniä salaatinlehtiä
  • 100 g pinaatinversoja
  • 2 pieni kourallinen tuoretta rakunaa (tai silopersiljaa)
  • 120 g tonnikalaa öljyssä
  • 20 pieniä, kivellisiä mustia oliiveja (Nicoise)
  • 1 pientä salottisipulia
  • 2 kananmuna
  • Tilkka vaaleaa etikkaa
  • Tilkka sitruunamehua
  • Jauhettua mustapippuria

Valmistus

  • Huuhdo salaatti, pinaatti ja rakuuna hyvin ja linkoa kuivaksi. Valuta tonnikala ja oliivit. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.

  • Keitä vettä kattilassa ja lisää pieni tilkka etikkaa. Kun vesi kiehuu, laita levy pienimmälle lämmölle.

  • Tee vispilällä veteen pyörre, ja kun se alkaa hiljentyä, kaada muna keskelle pyörrettä.

  • Munan tulee olla vedessä 3 minuuttia. Vesi ei saa kiehua. Nosta muna varovasti vedestä reikäkauhalla talouspaperille.

  • Aseta muna salaatin päälle ja annostele viereen tonnikala, oliivit ja rakuuna.

  • Lisää kastikkeeksi hieman sitruunamehua ja jauha pippuria munan päälle.

MUNAFAKTAA: Saako kananmunia syödä, vaikka kolesteroli on koholla? Me kerromme!