KUNTO PLUS -dieetin aterioissa on vain 250 kcal.

Salaattia, tonnikalaa ja uppomuna

Ota harppaus kohti litteää vatsaa keveillä ruokaohjeillamme.

tiistai 9. joulukuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Salaattia, tonnikalaa ja uppomuna

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 3 minuuttia

Aika yhteensä: 8 minuuttia

AINEKSET

1 annos

50 g pieniä salaatinlehtiä

50 g pinaatinversoja

1 pieni kourallinen tuoretta rakunaa (tai silopersiljaa)

60 g tonnikalaa öljyssä

10 pieniä, kivellisiä mustia oliiveja (Nicoise)

½ pientä salottisipulia

1 kananmuna

Tilkka vaaleaa etikkaa

Tilkka sitruunamehua

Jauhettua mustapippuria

Valmistus

  • Huuhdo salaatti, pinaatti ja rakuuna hyvin ja linkoa kuivaksi. Valuta tonnikala ja oliivit. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Keitä vettä kattilassa ja lisää pieni tilkka etikkaa. Kun vesi kiehuu, laita levy pienimmälle lämmölle.
  • Tee vispilällä veteen pyörre, ja kun se alkaa hiljentyä, kaada muna keskelle pyörrettä.
  • Munan tulee olla vedessä 3 minuuttia. Vesi ei saa kiehua. Nosta muna varovasti vedestä reikäkauhalla talouspaperille.
  • Aseta muna salaatin päälle ja annostele viereen tonnikala, oliivit ja rakuuna.
  • Lisää kastikkeeksi hieman sitruunamehua ja jauha pippuria munan päälle.

MUNAFAKTAA: Saako kananmunia syödä, vaikka kolesteroli on koholla? Me kerromme! 

ravintosisältö/annos

Energiaa: 264 kcal

Proteiinia: 25 g

Rasvaa: 14,5 g

Hiilihydraattia: 9,8 g

Kuitua: 2,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee