Ceviche vaaleasta kalasta ja kampasimpukasta

2,5 tuntia
246 kcal

Kevyttä ja maukasta: Eteläamerikkalainen ceviche vaaleasta kalasta ja kampasimpukoista sitrusmehulla kypsytettynä.

Ceviche

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g vaaleaa kalaa
  • 100 g kampasimpukoita

Kastike

  • 2 punainen chili
  • 2 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 sitruunan mehu
  • 2 limetin mehu

Pinnalle

  • 4 tomaattia
  • 1 kurkkua
  • 2 kevätsipuli
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • 2 nippu tuoretta korianteria

Valmistus

  • Leikkaa kala n. 1 cm:n viipaleiksi ja pane ne kulhoon. (Halkaise kampasimpukat kahtia ja sekoita kalapaloihin.)
  • Hienonna chili, punasipuli ja valkosipuli ja sekoita ne sitruuna- ja limettimehuun.
  • Kaada kastike kalojen päälle ja peitä astia. Anna marinoitua kylmässä vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli.
  • Pilko tomaatti, kurkku ja kevätsipuli pieniksi, lisää merisuolaa, pippuria ja korianteria.
  • Lisää seos kalan päälle.