Ceviche

2,5 tuntia
246 kcal

Vuorodieetin kevyinä päivinä on mahdollista syödä hyvin ja herkullista! Ota omaksesi eteläamerikkalainen ceviche vaaleasta kalasta tai ylellisesti kalasta ja kampasimpukoista sitrusmehulla valmistettuna ja punasipulin sekä korianterin sävyttämänä.

Ceviche

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g vaaleaa kalaa
  • 100 g kampasimpukoita

Kastike

  • 2 punainen chili
  • 2 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 sitruunan mehu
  • 2 limetin mehu

Pinnalle

  • 4 tomaattia
  • 1 kurkkua
  • 2 kevätsipuli
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • 2 nippu tuoretta korianteria

Valmistus

  • Leikkaa kala n. 1 cm:n viipaleiksi ja pane ne kulhoon. (Halkaise kampasimpukat kahtia ja sekoita kalapaloihin.)
  • Hienonna chili, punasipuli ja valkosipuli ja sekoita ne sitruuna- ja limettimehuun.
  • Kaada kastike kalojen päälle ja peitä astia. Anna marinoitua kylmässä vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli.
  • Pilko tomaatti, kurkku ja kevätsipuli pieniksi, lisää merisuolaa, pippuria ja korianteria.
  • Lisää seos kalan päälle.