Inkivääri-kvinoalihapyörykät ja uunijuurestangot

30 minuuttia
258 kcal

Puolessa tunnissa valmistuva 250 kcal sisältävä ruoka, joka sopii KUNTO PLUS -dieettiin.

Kokeile eri kvinoavaihtoehtoja. Kvinoaa on vaaleaa, punaista ja mustaa. Vaalea maistuu aavistuksen pähkinäiseltä, punainen ja etenkin musta ovat maultaan voimakkaampia ja sopivat maustettuihin ruokiin.

Valmistusaineet, pyörykkätaikina

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 130 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 2 rkl keitettyä kvinoaa – vaaleaa, punaista tai mustaa
  • 2 rkl raastettua sipulia
  • 2 rkl ykkösmaitoa
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 100 g porkkanoita
  • 300 g muita juureksia, esim. punajuuria ja persiljajuurta
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 pieni kourallinen lehtipersiljaa

Valmistus

  • Leikkaa kuoritut juurekset tangoiksi ja kääntele niitä kulhossa, jossa on rypsiöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tangot leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 min.
  • Huuhdo ja kuivaa persilja ja nypi lehdet irti. Sekoita niiden joukkoon loput öljystä ja levitä ne talouspaperin päälle. Lisää persilja juurestankojen viereen parin viimeisen minuutin ajaksi kuumenemaan.
  • Sekoita jauhelihan joukkoon kvinoa, inkivääri, sipuli ja maito.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Tee taikinasta lihapyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista pyöryköitä uunissa noin 12 min. Annostele juurekset, persilja ja lihapyörykät tarjolle.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background