Inkivääri-kvinoalihapyörykät ja uunijuurestangot

30 minuuttia
258 kcal

Puolessa tunnissa valmistuva 250 kcal sisältävä ruoka, joka sopii KUNTO PLUS -dieettiin.

Kokeile eri kvinoavaihtoehtoja. Kvinoaa on vaaleaa, punaista ja mustaa. Vaalea maistuu aavistuksen pähkinäiseltä, punainen ja etenkin musta ovat maultaan voimakkaampia ja sopivat maustettuihin ruokiin.

Valmistusaineet, pyörykkätaikina

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 130 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 2 rkl keitettyä kvinoaa – vaaleaa, punaista tai mustaa
  • 2 rkl raastettua sipulia
  • 2 rkl ykkösmaitoa
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 100 g porkkanoita
  • 300 g muita juureksia, esim. punajuuria ja persiljajuurta
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 pieni kourallinen lehtipersiljaa

Valmistus

  • Leikkaa kuoritut juurekset tangoiksi ja kääntele niitä kulhossa, jossa on rypsiöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tangot leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 min.
  • Huuhdo ja kuivaa persilja ja nypi lehdet irti. Sekoita niiden joukkoon loput öljystä ja levitä ne talouspaperin päälle. Lisää persilja juurestankojen viereen parin viimeisen minuutin ajaksi kuumenemaan.
  • Sekoita jauhelihan joukkoon kvinoa, inkivääri, sipuli ja maito.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Tee taikinasta lihapyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista pyöryköitä uunissa noin 12 min. Annostele juurekset, persilja ja lihapyörykät tarjolle.