Kokeile eri kvinoavaihtoehtoja. Kvinoaa on vaaleaa, punaista ja mustaa. Vaalea maistuu aavistuksen pähkinäiseltä, punainen ja etenkin musta ovat maultaan voimakkaampia ja sopivat maustettuihin ruokiin.
2
rkl
keitettyä kvinoaa – vaaleaa, punaista tai mustaa
2
rkl
raastettua sipulia
2
rkl
ykkösmaitoa
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
100
g
porkkanoita
300
g
muita juureksia, esim. punajuuria ja persiljajuurta
2
rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2
pieni kourallinen lehtipersiljaa
Valmistus
Leikkaa kuoritut juurekset tangoiksi ja kääntele niitä kulhossa, jossa on rypsiöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tangot leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 min.
Huuhdo ja kuivaa persilja ja nypi lehdet irti. Sekoita niiden joukkoon loput öljystä ja levitä ne talouspaperin päälle. Lisää persilja juurestankojen viereen parin viimeisen minuutin ajaksi kuumenemaan.
Sekoita jauhelihan joukkoon kvinoa, inkivääri, sipuli ja maito.
Mausta suolalla ja pippurilla. Tee taikinasta lihapyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista pyöryköitä uunissa noin 12 min. Annostele juurekset, persilja ja lihapyörykät tarjolle.