Punajuuri-kvinoasalaatti

Terveellinen ja täyttävä salaatti kvinoasta, punajuuriraasteesta, saksanpähkinöistä persiljahunnun alla.

torstai 10. joulukuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Ainekset

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

2 annosta

60 g valkoista kvinoaa

1 iso punajuuri

Persiljaa

5 g saksanpähkinöitä

Kastike

½ tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)

½ tl tahinia

1 rkl oliiviöljyä

¼ sitruunan mehu

Merisuolaa

Valmistus

  • Keitä kvinoa ohjeen mukaan.
  • Pese punajuuri huolellisesti, ja raasta se karkeaksi raasteeksi.
  • Huuhdo ja hienonna persilja.
  • Valmista kastike, ja sekoita se yhteen kvinoan, punajuuren ja persiljan kanssa.
  • Rouhi pähkinät, ja ripottele pinnalle.
VINKKI! Ohje on kahdelle. Jos syöt yksin, syö toinen annos esimerkiksi lohen kanssa yhtenä 5:2-vuorodieetin viidestä "normaalipäivästä".

LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa

ravintosisältö/annos

Energiaa: 263 kcal

Proteiinia: 7 g

Rasvaa: 11,4 g

Hiilihydraattia: 36 g

Kuitua: 5,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee