Broileria ja uunijuureksia
1 annos
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 20 minuuttia
AINEKSET
75 g juuripersiljaa
75 g punajuurta
75 g porkkanaa
½ tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 pieni nippu timjamia
Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
1 tl vaaleita seesaminsiemeniä (5 g)
75 g broilerin rintafileetä
½ tl ekstra neitsytoliiviöljyä
¼ sitruuna
Valmistus
- Leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi (Juuresten paino on ilmoitettu kuorittuna).
- Nosta tikut kulhoon ja pöyhi sormilla sekaisin rypsiöljyn, suolan ja pippurin kera.
- Nosta juurekset pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
- Paahda seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla. (Kannattaa paahtaa isompi annos ja säästää loput viikon muihin ruokiin.)
- Leikkaa broileri sopiviksi suupaloiksi, kääntele paloja oliiviöljyssä, jossa on hieman suolaa ja pippuria, ja ruskista kullankeltaisiksi joka puolelta.
- Asettele annos lautaselle, ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet ja loraus sitruunamehua.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 258 kcal
Proteiinia: 20,1 g
Rasvaa: 9,9 g
Hiilihydraattia: 26,1 g
Kuitua: 7,7 g