broileria ja uunijuureksia
broileria ja uunijuureksia

Broileria ja uunijuureksia

Timjamilla ja seesamilla maustettua broileria ja uunijuureksia.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Broileria ja uunijuureksia

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

AINEKSET

75 g juuripersiljaa

75 g punajuurta

75 g porkkanaa

½ tl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 pieni nippu timjamia

Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

1 tl vaaleita seesaminsiemeniä (5 g)

75 g broilerin rintafileetä

½ tl ekstra neitsytoliiviöljyä

¼ sitruuna

Valmistus

  • Leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi (Juuresten paino on ilmoitettu kuorittuna).
  • Nosta tikut kulhoon ja pöyhi sormilla sekaisin rypsiöljyn, suolan ja pippurin kera.
  • Nosta juurekset pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
  • Paahda seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla. (Kannattaa paahtaa isompi annos ja säästää loput viikon muihin ruokiin.)
  • Leikkaa broileri sopiviksi suupaloiksi, kääntele paloja oliiviöljyssä, jossa on hieman suolaa ja pippuria, ja ruskista kullankeltaisiksi joka puolelta.
  • Asettele annos lautaselle, ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet ja loraus sitruunamehua.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 258 kcal

Proteiinia: 20,1 g

Rasvaa: 9,9 g

Hiilihydraattia: 26,1 g

Kuitua: 7,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee