Broileria ja uunijuureksia

258 kcal

Timjamilla ja seesamilla maustettua broileria ja uunijuureksia.

broileria ja uunijuureksia

Broileria ja uunijuureksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 150 g juuripersiljaa
  • 150 g punajuurta
  • 150 g porkkanaa
  • 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 pieni nippu timjamia
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 2 tl vaaleita seesaminsiemeniä (5 g)
  • 150 g broilerin rintafileetä
  • 1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ sitruuna

Valmistus

  • Leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi (Juuresten paino on ilmoitettu kuorittuna).
  • Nosta tikut kulhoon ja pöyhi sormilla sekaisin rypsiöljyn, suolan ja pippurin kera.
  • Nosta juurekset pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
  • Paahda seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla. (Kannattaa paahtaa isompi annos ja säästää loput viikon muihin ruokiin.)
  • Leikkaa broileri sopiviksi suupaloiksi, kääntele paloja oliiviöljyssä, jossa on hieman suolaa ja pippuria, ja ruskista kullankeltaisiksi joka puolelta.
  • Asettele annos lautaselle, ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet ja loraus sitruunamehua.

Newsletter background