broileria ja uunijuureksia
broileria ja uunijuureksia

Broileria ja uunijuureksia

Timjamilla ja seesamilla maustettua broileria ja uunijuureksia.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

1 annos

  • 75 g juuripersiljaa
  • 75 g punajuurta
  • 75 g porkkanaa
  • ½ tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 pieni nippu timjamia
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl vaaleita seesaminsiemeniä (5 g)
  • 75 g broilerin rintafileetä
  • ½ tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ¼ sitruuna


Valmistus

Leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi (Juuresten paino on ilmoitettu kuorittuna).

Nosta tikut kulhoon ja pöyhi sormilla sekaisin rypsiöljyn, suolan ja pippurin kera.

Nosta juurekset pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Paahda seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla. (Kannattaa paahtaa isompi annos ja säästää loput viikon muihin ruokiin.)

Leikkaa broileri sopiviksi suupaloiksi, kääntele paloja oliiviöljyssä, jossa on hieman suolaa ja pippuria, ja ruskista kullankeltaisiksi joka puolelta.

Asettele annos lautaselle, ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet ja loraus sitruunamehua.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee