Selän ojennus painolla

Vaikutus: Lantionseudun lihakset

maanantai 3. marraskuuta 2008 teksti KUNTOPLUS

Välineet: Selkäpenkki (yliojennuspenkki) ja tarvittaessa levypaino vastukseksi. (Käytettävän vastuksen valitsemisesta saat neuvoja täältä).

Liike: Säädä selkäpenkki niin, että voit taivuttaa kehoa vaivattomasti lantiosta. Asetu alkuasentoon selkä suorana ja jännitä sekä vatsa- että selkälihakset tiukoiksi. Asennon näet tämän sivun vasemmanpuoleisesta kuvasta.

Nosta vartalo hitaasti ylös, kunnes keho on suorana kuvan 2 mukaisesti. Laskeudu hitaasti ja rauhallisesti takaisin alkuasentoon.

Aloita liike lantiosta ja jatka sitä vähitellen liukuvasti ylemmäs selkään. Tee liike lantionseudun lihaksilla, älä jalkalihaksilla, jotka osallistuvat helposti liikkeeseen, mikäli selkää ei ojenneta suoraksi tarpeeksi hitaasti nikama kerrallaan.

Ota käsiin painokiekko, jos harjoitus tuntuu liian kevyeltä ilman sitä. Painon voit valita itse. Pidä painokiekko tiukasti vartaloa vasten, niin selkä ei kuormitu liikaa.

Vinkki: Ojenna selkää vain aavistuksen verra vaakasuoran linjan yli. Selän nostaminen kovin ylös voi kuormittaa selkää väärin.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee