Ramen, jossa on broileria, riisinuudelia, munaa ja kasviksia

35 minuuttia
490 kcal

Suositusta japanilaisesta ramen-keitosta on useita versioita. Tämä herkullinen ramen sisältää broileria ja riisinuudelia ja sopii myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalle.

Kulhollinen FODMAP-ramenia, jossa on puolikas muna.

FODMAP-KEITTO – Ramen on terveellinen ja herkullinen keitto ja superhelppo valmistaa!

© Betina Hastoft

Ramen – broileria, nuudelia, munaa ja kasviksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 l kanalientä (jossa ei ole sipulia tai valkosipulia)
  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 Viipale kuorittua inkivääriä
  • 1 rkl limettimehua
  • 250 g broilerinfileetä
  • 100 g paprikaa, punaista tai keltaista
  • 80 g riisinuudeleita
  • 1 muna
  • 125 g porkkanaa
  • 150 g edamamepapuja (pakaste)
  • 75 g vihreitä papuja
  • 1 kourallista pavunituja
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Valmistus

  • Kuumenna kasvisliemi, soijakastike, osterikastike, inkivääri ja limettimehu kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  • Suikaloi broileri ja paprika suupaloiksi ja lisää keittoon. Keitä vielä 5 minuuttia.
  • Keitä nuudelit ohjeen mukaan.
  • Keitä munaa 8 minuuttia. Kuori ja halkaise muna.
  • Suikaloi porkkana ja lisää se sekä kaikki pavut keittoon. Keitä vielä 2 minuuttia.
  • Jaa nuudelit kahdelle syvälle lautaselle ja lisää keitto niiden päälle. Lisää pavunidut ja puolikas muna kumpaankin annokseen. Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoile heti.

VINKKI! Jos olet kasvissyöjä, vaihda broileri kikherneisiin. FODMAP-ruoka­valiolla voit syödä säilöttyjä ­kik­herneitä enintään 42 g ateriaa kohti.

VINKKI! Lisää reseptejä FODMAP-ruokavalioon.


Newsletter background