Possupyöryköitä, paistettua nuudelia ja pinaattia kulhossa
© Skovdal Nordic

Possupyörykät, paistettua nuudelia ja pinaattia

Jos tutut arkiruoat tympivät, hae välillä inspiraatiota idästä ja kokeile näitä possupyöryköitä, joiden lisukkeina herkutellaan nuudelilla ja rouskuvilla kasviksilla.

perjantai 18. tammikuuta 2019 teksti I. Skovdal

Possupyörykät, paistettua nuudelia ja pinaattia

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

Possupyörykät

250 g sikajauhelihaa

½ rkl vettä

1 tl merisuolaa

1 pieni sipuli

2 rkl soijakastiketta

¼ chiliä

pätkä sitruunaruohoa

mustapippuria myllystä

2 tl kylmäpuristettua rapsitai rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi

100 g täysjyvänuudeleita

200 g vihreitä papuja

1 paprika

1 pieni punasipuli

1 kourallinen ituja

2 valkosipulinkynsi

1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä

300 g pinaattia

½ rkl seesamiöljyä

1-2 rkl hoisin-kastiketta

1 tl seesaminsiemeniä

Possupyöryköiden ja lisukkeiden valmistus

  • Sekoita liha, vesi ja suola.
  • Hienonna sipuli, chili ja sitruunaruoho ja lisää ne taikinaan. Lisää soijakastike ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
  • Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista pavuista kannat ja keitä 3 min.
  • Suikaloi paprika ja punasipuli. Pikapaista, lisää nuudelit, paista 2 min, lisää idut.
  • Viipaloi valkosipulinkynsi ja ruskista kevyesti öljyssä. Lisää pinaatti. kääntele hetki pannulla. Mausta seesamöljyllä.
  • Kääntele pyörykät hoisinkastikkeessa, ripottele seesaminsiemenet päälle.
  • Tarjoa kasvisten kanssa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 594 kcal

Proteiinia: 41,4 g

Rasvaa: 21 g

Hiilihydraattia: 64,8 g

Kuitua: 10,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee