Possupyöryköitä, paistettua nuudelia ja pinaattia kulhossa
© Skovdal Nordic

Possupyörykät, paistettua nuudelia ja pinaattia

Jos tutut arkiruoat tympivät, hae välillä inspiraatiota idästä ja kokeile näitä possupyöryköitä, joiden lisukkeina herkutellaan nuudelilla ja rouskuvilla kasviksilla.

perjantai 18. tammikuuta 2019 teksti Inge Skovdal

Possupyörykät, paistettua nuudelia ja pinaattia

2 annosta

Possupyörykät

250 g sikajauhelihaa
½ rkl vettä
1 tl merisuolaa
1 pieni sipuli
2 rkl soijakastiketta
¼ chiliä
pätkä sitruunaruohoa
mustapippuria myllystä
2 tl kylmäpuristettua rapsitai rypsiöljyä paistamiseen


Lisäksi

100 g täysjyvänuudeleita
200 g vihreitä papuja
1 paprika
1 pieni punasipuli
1 kourallinen ituja
2 valkosipulinkynsi
1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
300 g pinaattia
½ rkl seesamiöljyä
1–2 rkl hoisin-kastiketta
1 tl seesaminsiemeniä

Possupyöryköiden ja lisukkeiden valmistus

  • Sekoita liha, vesi ja suola.
  • Hienonna sipuli, chili ja sitruunaruoho ja lisää ne taikinaan. Lisää soijakastike ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
  • Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista pavuista kannat ja keitä 3 min.
  • Suikaloi paprika ja punasipuli. Pikapaista, lisää nuudelit, paista 2 min, lisää idut.
  • Viipaloi valkosipulinkynsi ja ruskista kevyesti öljyssä. Lisää pinaatti. kääntele hetki pannulla. Mausta seesamöljyllä.
  • Kääntele pyörykät hoisinkastikkeessa, ripottele seesaminsiemenet päälle.
  • Tarjoa kasvisten kanssa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 594 kcal
Proteiinia 41,4 g
Rasvaa 21 g
Hiilihydraattia 64,8 g
Kuitua 10,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee