Possupyörykät, paistettua nuudelia ja pinaattia
2 annosta
Possupyörykät
250 g sikajauhelihaa½ rkl vettä
1 tl merisuolaa
1 pieni sipuli
2 rkl soijakastiketta
¼ chiliä
pätkä sitruunaruohoa
mustapippuria myllystä
2 tl kylmäpuristettua rapsitai rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
100 g täysjyvänuudeleita200 g vihreitä papuja
1 paprika
1 pieni punasipuli
1 kourallinen ituja
2 valkosipulinkynsi
1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
300 g pinaattia
½ rkl seesamiöljyä
1–2 rkl hoisin-kastiketta
1 tl seesaminsiemeniä
Possupyöryköiden ja lisukkeiden valmistus
- Sekoita liha, vesi ja suola.
- Hienonna sipuli, chili ja sitruunaruoho ja lisää ne taikinaan. Lisää soijakastike ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
- Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista pavuista kannat ja keitä 3 min.
- Suikaloi paprika ja punasipuli. Pikapaista, lisää nuudelit, paista 2 min, lisää idut.
- Viipaloi valkosipulinkynsi ja ruskista kevyesti öljyssä. Lisää pinaatti. kääntele hetki pannulla. Mausta seesamöljyllä.
- Kääntele pyörykät hoisinkastikkeessa, ripottele seesaminsiemenet päälle.
- Tarjoa kasvisten kanssa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa 594 kcal
Proteiinia 41,4 g
Rasvaa 21 g
Hiilihydraattia 64,8 g
Kuitua 10,3 g