Possupyörykät, paistettua nuudelia ja pinaattia

30 minuuttia
594 kcal

Jos tutut arkiruoat tympivät, hae välillä inspiraatiota idästä ja kokeile näitä possupyöryköitä, joiden lisukkeina herkutellaan nuudelilla ja rouskuvilla kasviksilla.

Possupyöryköitä, paistettua nuudelia ja pinaattia kulhossa

Possupyörykät, paistettua nuudelia ja pinaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Possupyörykät

  • 250 g sikajauhelihaa
  • ½ rkl vettä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ¼ chiliä
  • pätkä sitruunaruohoa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tl kylmäpuristettua rapsitai rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi

  • 100 g täysjyvänuudeleita
  • 200 g vihreitä papuja
  • 1 paprika
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 kourallinen ituja
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 300 g pinaattia
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 tl seesaminsiemeniä

Possupyöryköiden ja lisukkeiden valmistus

  • Sekoita liha, vesi ja suola.
  • Hienonna sipuli, chili ja sitruunaruoho ja lisää ne taikinaan. Lisää soijakastike ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
  • Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista pavuista kannat ja keitä 3 min.
  • Suikaloi paprika ja punasipuli. Pikapaista, lisää nuudelit, paista 2 min, lisää idut.
  • Viipaloi valkosipulinkynsi ja ruskista kevyesti öljyssä. Lisää pinaatti. kääntele hetki pannulla. Mausta seesamöljyllä.
  • Kääntele pyörykät hoisinkastikkeessa, ripottele seesaminsiemenet päälle.
  • Tarjoa kasvisten kanssa.