Terveellisiä reseptejä Päivällinen Possupyöry... Possupyörykät, paistettua nuudelia ja pinaattia 30 minuuttia 594 kcal Jos tutut arkiruoat tympivät, hae välillä inspiraatiota idästä ja kokeile näitä possupyöryköitä, joiden lisukkeina herkutellaan nuudelilla ja rouskuvilla kasviksilla. Teksti: Inge Skovdal 18. tammikuuta 2019 Possupyörykät, paistettua nuudelia ja pinaattia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta Possupyörykät 250 g sikajauhelihaa ½ rkl vettä 1 tl merisuolaa 1 pieni sipuli 2 rkl soijakastiketta ¼ chiliä pätkä sitruunaruohoa mustapippuria myllystä 2 tl kylmäpuristettua rapsitai rypsiöljyä paistamiseen Lisäksi 100 g täysjyvänuudeleita 200 g vihreitä papuja 1 paprika 1 pieni punasipuli 1 kourallista ituja 2 valkosipulinkynsi 1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä 300 g pinaattia ½ rkl seesamiöljyä 1 rkl hoisin-kastiketta 1 tl seesaminsiemeniä Possupyöryköiden ja lisukkeiden valmistus Sekoita liha, vesi ja suola. Hienonna sipuli, chili ja sitruunaruoho ja lisää ne taikinaan. Lisää soijakastike ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista pavuista kannat ja keitä 3 min. Suikaloi paprika ja punasipuli. Pikapaista, lisää nuudelit, paista 2 min, lisää idut. Viipaloi valkosipulinkynsi ja ruskista kevyesti öljyssä. Lisää pinaatti. kääntele hetki pannulla. Mausta seesamöljyllä. Kääntele pyörykät hoisinkastikkeessa, ripottele seesaminsiemenet päälle. Tarjoa kasvisten kanssa. PinaattiPyörykät