Muovirasioita, joissa on vihanneksia
© Wichmann+Bendtsen

Itämaisia kasviksia ja tuhdisti proteiinia eväsrasiassa

Ota töihin omat lounaseväät! Herkullinen itämainen ateria valmistuu vain 10 minuutissa.

torstai 28. huhtikuuta 2016 teksti A. Larsen

Aasialainen lounaseväs

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

50 g liotettuja ja keitettyjäkikherneitä (25 g raakoja)

merisuolaa

50 g edamamepapuja

kylmäpuristettua rypsiöljyä

100 g pieniä parsakaalinkukintoja tai paloiteltua kukkakaalia

1 muna

1 porkkana

100 g retikkaa

1 kiivi

50 g mansikoita tai muita marjoja

Maapähkinäkastike

2 tl maapähkinälevitettä

1 tl seesamiöljyä tai rypsi- tai

oliiviöljyä

1 tl soijakastiketta

½ tl riisietikkaa

limettimehua

rouhittua mustapippuria

Aasialaisen lounasevään valmistus

  • Paahda kikherneet kuivassapaistinpannussa ja ripottele niillesuolaa (voit maustaa ne myösvalkosipulilla ja chilillä).
  • Kiehautaedamamepavut vedessä, johonon lisätty tippa rypsiöljyä ja ripaussuolaa.
  • Valuta pavut.
  • Pane kaalisamaan keitinveteen ja keitäminuutti.
  • Valuta siivilässä.
  • Keitämunaa 7 minuuttia.
  • Kuori ja paloitteleporkkana, retikka ja kiivi.
  • Puhdista ja paloittele mansikat.
  • Jaa ainekset pariin kannelliseeneväsrasiaan.
  • Sekoita keskenäänkaikki kastikeaineet.
  • Maustakastike suolalla ja pippurilla.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 478 kcal

Proteiinia: 26,5 g

Rasvaa: 22,4 g

Hiilihydraattia: 50,3 g

Kuitua: 13,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee