Itämaisia kasviksia ja tuhdisti proteiinia eväsrasiassa

30 minuuttia
478 kcal

Ota töihin omat lounaseväät! Herkullinen itämainen ateria valmistuu vain 10 minuutissa.

Muovirasioita, joissa on vihanneksia

Aasialainen lounaseväs

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 100 g liotettuja ja keitettyjäkikherneitä (25 g raakoja)
  • merisuolaa
  • 100 g edamamepapuja
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 200 g pieniä parsakaalinkukintoja tai paloiteltua kukkakaalia
  • 2 muna
  • 2 porkkana
  • 200 g retikkaa
  • 2 kiivi
  • 100 g mansikoita tai muita marjoja

Maapähkinäkastike

  • 4 tl maapähkinälevitettä
  • 2 tl seesamiöljyä tai rypsi- tai
  • oliiviöljyä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 tl riisietikkaa
  • limettimehua
  • rouhittua mustapippuria

Aasialaisen lounasevään valmistus

  • Paahda kikherneet kuivassapaistinpannussa ja ripottele niillesuolaa (voit maustaa ne myösvalkosipulilla ja chilillä).
  • Kiehautaedamamepavut vedessä, johonon lisätty tippa rypsiöljyä ja ripaussuolaa.
  • Valuta pavut.
  • Pane kaalisamaan keitinveteen ja keitäminuutti.
  • Valuta siivilässä.
  • Keitämunaa 7 minuuttia.
  • Kuori ja paloitteleporkkana, retikka ja kiivi.
  • Puhdista ja paloittele mansikat.
  • Jaa ainekset pariin kannelliseeneväsrasiaan.
  • Sekoita keskenäänkaikki kastikeaineet.
  • Maustakastike suolalla ja pippurilla.