Muovirasioita, joissa on vihanneksia
© Wichmann+Bendtsen

Itämaisia kasviksia ja tuhdisti proteiinia eväsrasiassa

Ota töihin omat lounaseväät! Herkullinen itämainen ateria valmistuu vain 10 minuutissa.

torstai 28. huhtikuuta 2016 teksti Anne Larsen

Aasialainen lounaseväs

1 annos

50 g liotettuja ja keitettyjä kikherneitä (25 g raakoja)
merisuolaa
50 g edamamepapuja
kylmäpuristettua rypsiöljyä
100 g pieniä parsakaalin kukintoja tai paloiteltua kukkakaalia
1 muna
1 porkkana
100 g retikkaa
1 kiivi
50 g mansikoita tai muita marjoja

Maapähkinäkastike
2 tl maapähkinälevitettä
1 tl seesamiöljyä tai rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl soijakastiketta
½ tl riisietikkaa
limettimehua
rouhittua mustapippuria

Aasialaisen lounasevään valmistus

  • Paahda kikherneet kuivassa paistinpannussa ja ripottele niille suolaa (voit maustaa ne myös valkosipulilla ja chilillä).
  • Kiehauta edamamepavut vedessä, johon on lisätty tippa rypsiöljyä ja ripaus suolaa.
  • Valuta pavut.
  • Pane kaali samaan keitinveteen ja keitä minuutti.
  • Valuta siivilässä.
  • Keitä munaa 7 minuuttia.
  • Kuori ja paloittele porkkana, retikka ja kiivi.
  • Puhdista ja paloittele mansikat. 
  • Jaa ainekset pariin kannelliseen eväsrasiaan.
  • Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet.
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

 

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 478 kcal
Proteiinia: 26,5 g
Rasvaa: 22,4 g
Hiilihydraatteja: 50,3 g
Kuitua: 13,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee