Aasialainen lounaseväs
1 annos
50 g liotettuja ja keitettyjä kikherneitä (25 g raakoja)
merisuolaa
50 g edamamepapuja
kylmäpuristettua rypsiöljyä
100 g pieniä parsakaalin kukintoja tai paloiteltua kukkakaalia
1 muna
1 porkkana
100 g retikkaa
1 kiivi
50 g mansikoita tai muita marjoja
Maapähkinäkastike
2 tl maapähkinälevitettä
1 tl seesamiöljyä tai rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl soijakastiketta
½ tl riisietikkaa
limettimehua
rouhittua mustapippuria
Aasialaisen lounasevään valmistus
- Paahda kikherneet kuivassa paistinpannussa ja ripottele niille suolaa (voit maustaa ne myös valkosipulilla ja chilillä).
- Kiehauta edamamepavut vedessä, johon on lisätty tippa rypsiöljyä ja ripaus suolaa.
- Valuta pavut.
- Pane kaali samaan keitinveteen ja keitä minuutti.
- Valuta siivilässä.
- Keitä munaa 7 minuuttia.
- Kuori ja paloittele porkkana, retikka ja kiivi.
- Puhdista ja paloittele mansikat.
- Jaa ainekset pariin kannelliseen eväsrasiaan.
- Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet.
- Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Ravintosisältö/annos:
Energiaa: 478 kcal
Proteiinia: 26,5 g
Rasvaa: 22,4 g
Hiilihydraatteja: 50,3 g
Kuitua: 13,8 g