Broilerijauhelihavartaat sitruunaruohossa

100 minuuttia

Kerrassaan kätevä tapa käyttää sitruunaruohoa!

Broilerivartaat sitruunaruohossa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Broilerivartaat sitruunaruohossa

  • 300 g broilerin paistijauhelihaa
  • ½ muna
  • ½ rkl vihreää currytahnaa
  • 1½ rkl nam pla -kalakastiketta
  • 1 rkl (ruskeaa) sokeria
  • kourallinen mintunlehtiä
  • 4 sitruunaruohoa
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä (paistamiseen)

Salaatti

  • 1 tuorekurkkua
  • 1 vihreää chiliä

Salaatinkastike

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 100 g sokeria
  • 25 g merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50 g mitsuna-salaattia, rucolaa tai pienilehtistä lehtisalaattia
  • ½ nippu tuoretta korianteria

Lisäksi

  • Makeaa chilikastiketta, 250 g tummaa basmatiriisiä keitettynä

Valmistus

  • Sekoita jauhelihaan muna, currytahna, nam plakalakastike, sokeri ja silputtu minttu. Pane jääkaappiin tunniksi.
  • Poista sitruunaruohoista uloin kerros ja leikkaa varret sen mittaisiksi, että vartaat mahtuvat pannuun.
  • Muotoile jauhelihataikina sitruunaruohojen ympärille kostutetuilla käsillä. Pane tikut vielä 15 minuutiksi jääkaappiin ennen paistamista.
  • Leikkaa kurkku ja chili ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa etikka, sokeri, suola ja pippuri ja pane kurkku ja chili liemeen marinoitumaan vähintään tunniksi. Kääntele aineksia silloin tällöin.
  • Paista vartaat joka puolelta kullanruskeiksi, yhteensä noin 8–10 minuuttia.
  • Siirrä vartaat leivinpaperilla suojatulle pellille ja paista 180-asteisessa uunissa vielä 10 minuuttia.
  • Tarjoile salaatin, korianterisilpun, kurkkusalaatin ja chilikastikkeen kera.