Broilerijauhelihavartaat sitruunaruohossa

Kerrassaan kätevä tapa käyttää sitruunaruohoa!

tiistai 18. syyskuuta 2012 teksti Anne Larsen

Broilerivartaat sitruunaruohossa

(4 annosta)

600 g broilerin paistijauhelihaa
1 muna
1 rkl vihreää currytahnaa
3 rkl nam pla -kalakastiketta
2 rkl (ruskeaa) sokeria
kourallinen mintunlehtiä
8 sitruunaruohoa
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä (paistamiseen)


Salaatti

2 tuorekurkkua
2 vihreää chiliä


Salaatinkastike

2 ½ dl valkoviinietikkaa
200 g sokeria
50 g merisuolaa
mustapippuria myllystä
100 g mitsuna-salaattia, rucolaa tai pienilehtistä lehtisalaattia
1 nippu tuoretta korianteria


Lisäksi

Makeaa chilikastiketta, 250 g tummaa basmatiriisiä keitettynä

Valmistus

  • Sekoita jauhelihaan muna, currytahna, nam pla -kalakastike, sokeri ja silputtu minttu. Pane jääkaappiin tunniksi.

  • Poista sitruunaruohoista uloin kerros ja leikkaa varret sen mittaisiksi, että vartaat mahtuvat pannuun.

  • Muotoile jauhelihataikina sitruunaruohojen ympärille kostutetuilla käsillä. Pane tikut vielä 15 minuutiksi jääkaappiin ennen paistamista.

  • Leikkaa kurkku ja chili ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa etikka, sokeri, suola ja pippuri ja pane kurkku ja chili liemeen marinoitumaan vähintään tunniksi. Kääntele aineksia silloin tällöin.

  • Paista vartaat joka puolelta kullanruskeiksi, yhteensä noin 8–10 minuuttia.

  • Siirrä vartaat leivinpaperilla suojatulle pellille ja paista 180-asteisessa uunissa vielä 10 minuuttia.

  • Tarjoile salaatin, korianterisilpun, kurkkusalaatin ja chilikastikkeen kera.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee