Terveellisiä reseptejä Päivällinen Vietnamila... Vietnamilainen tofu-nuudelisalaatti 20 minuuttia 598 kcal Nuudelisalaatin voi nauttia kylmänä tai lämpimänä. Tofun tilalle sopii broileri. Teksti: Gitte Heidi Rasmussen 4. tammikuuta 2024 NUUDELISALAATTI - Vietnamissa tähän erittäin suosittuun salaattiin käytetään siankorvia. Tofuversiosta on kuitenkin hyvä aloittaa. © Betina Hastoft Vietnamilainen tofu-nuudelisalaatti Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 ANNOSTA 100 g nuudeleita 200 g tofua 1 tl oliiviöljyä 1 rkl hoisinkastiketta 2 porkkanaa 2 avomaan kurkkua 1 nippu retiisejä 3 kevätsipulia 150 g (suippo)kaalia 1 kynsi valkosipulinkynsi 1 limetin kuori ja mehu 1 tl chilikastiketta 2 rkl soijakastiketta 2 rkl sokeria 1 rkl seesamiöljyä 2 rkl maapähkinöitä Valmistus Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuutioi tofu ja paista rapeaksi pannulla öljyssä. Lisää hoisin ja kuumenna sekoitellen kunnes kastike karamellisoituu tofukuutioiden pintaan. Kuori kurkut, halkaise, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi retiisit ja silppua kevätsipuli ja suippokaali. Sekoita kastike valkosipulimurskasta, limetistä, chilikastikkeesta, soijasta, sokerista ja seesamiöljystä. Jaa nuudelit ja kasvikset lautasille. Pirskota päälle kastiketta ja lisää tofu. Ripottele pähkinärouhetta ja tarjoa loppu kastike erikseen. VINKKI Hoisinkastike maistuu herkullisesti umamilta. Kastikkeen säilyvyysaika on niin pitkä, että pullolliseen aitoa makua raaskii panostaa.Kunto Plus 16/2023 PorkkanaSuippokaaliValkosipuliKasvisruoka