Vietnamilainen tofu-nuudelisalaatti

20 minuuttia
598 kcal

Nuudelisalaatin voi nauttia kylmänä tai lämpimänä. Tofun tilalle sopii broileri.

Hoisin-kastike viimeistelee nuudelisalaatin

NUUDELISALAATTI - Vietnamissa tähän erittäin suosittuun salaattiin käytetään siankorvia. Tofuversiosta on kuitenkin hyvä aloittaa.

© Betina Hastoft

Vietnamilainen tofu-nuudelisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 100 g nuudeleita
  • 200 g tofua
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl hoisinkastiketta
  • 2 porkkanaa
  • 2 avomaan kurkkua
  • 1 nippu retiisejä
  • 3 kevätsipulia
  • 150 g (suippo)kaalia
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 1 tl chilikastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl maapähkinöitä

Valmistus

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.
  • Kuutioi tofu ja paista rapeaksi pannulla öljyssä. Lisää hoisin ja kuumenna sekoitellen kunnes kastike karamellisoituu tofukuutioiden pintaan.
  • Kuori kurkut, halkaise, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi retiisit ja silppua kevätsipuli ja suippokaali.
  • Sekoita kastike valkosipulimurskasta, limetistä, chilikastikkeesta, soijasta, sokerista ja seesamiöljystä.
  • Jaa nuudelit ja kasvikset lautasille. Pirskota päälle kastiketta ja lisää tofu. Ripottele pähkinärouhetta ja tarjoa loppu kastike erikseen.

VINKKI Hoisinkastike maistuu herkullisesti umamilta. Kastikkeen säilyvyysaika on niin pitkä, että pullolliseen aitoa makua raaskii panostaa.

Kunto Plus 16/2023