Bao bun broileri-kasvissämpylä

20 minuuttia
454 kcal

Bao bun vie ajatuksen aasialaiseen katukeittiöön.

broileri-kasvis bao bun

BAO – Höyrysämpylöiden eli bao bunien lämmittämiseen käytetään perinteisesti bambukoria, mutta se onnistuu myös vaikkapa terässiivilässä.

© Betina Hastoft

Bao bun broileri-kasvissämpylä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 6 bao bun -höyrysämpylää
  • 200 g broilerijauhelihaa
  • ½ tl oliiviöljyä
  • ½ rkl chilitahnaa
  • ½ rkl osterikastiketta
  • ½ rkl karkeaa maapähkinävoita
  • porkkanaa
  • 2 kevätsipulia
  • Korianteria

Valmistus

  • Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää chilipasta, osterikastike ja maapähkinävoi. Paista vielä hetki ja tarkista maku. Lämmitä baot pakkauksen ohjeen mukaan höyryttämällä tai mikrossa.
  • Raasta porkkana ja silppua kevätsipuli.
  • Lämmitä baot pakkauksen ohjeen mukaan bambukorissa tai siivilässä höyryttämällä tai mikrossa.
  • Täytä kuumat baot broilerilla, porkka- nalla ja kevätsipulilla, viimeistele korianterisilpulla ja tarjoile heti.

VINKKI Höyrysämpylöitä eli bao buneja voi tehdä itsekin ja niitä saa lämmitystä vaille valmiina kaupasta. Lisäksi broileri-kasvistäyte sopii erinomaisesti myös tortillojen täytteeksi.

VINKKI Uusissa uuneissa on höyryuunitoiminto. Bao bunit lämpiävät sillä 130 asteessa noin 20 minuutissa.

VINKKI Lisää täytteeseen silputtua chiliä jos kaipaat lisäää poltetta.

Kunto Plus 16/2023