Parsakaali

Syöpää ehkäisevää sulforafaania.

Syöpäriskiä alentavia ruoka-aineita etsittäessä suurimmat toiveet kohdistuvat parsakaaliin.

Parsakaali sisältää samoja syöpäsolujen kasvua hillitseviä aineita kuin muutkin kaalit, minkä lisäksi myös lisäksi sen foolihappopitoisuus on vaikuttava. Foolihappo ehkäisee sydänsairauksia ja rintasyöpää.

Parsakaalin C-vitamiinipitoisuuskin on huippuluokkaa, ja päivän saantisuositus täyttyy jo 50 gramman parsakaaliannoksesta.

LUE MYOS: Parsakaali - terveyspommi vailla vertaa

Käyttövinkkejä

Raasta parsakaali muruiksi ja sekoita se jogurttiin tai kevytkermaviiliin kastikkeeksi.

Mausta parsakaali valkosipulilla. Lisää joukkoon parapähkinöitä, joiden sisältämä seleeni vahvistaa parsakaalin vaikutusta – laboratorio-oloissa jopa kymmenkertaiseksi!

Oletko jo kokeillut parsakaali-pekoni-fetasalaattiamme? Superhyvää ja superterveellistä!

LUE MYÖS: Lehtikaali – terveellisempää kasvista saa hakea