Terveellinen banaanikakku ja suklaaganache
Säästät lähes puolet tavallisen suklaakuorrutetun banaanikakun kaloreista. Resepti on lisäksi superhelppo ja lopputulos taivaallinen!
Säästät lähes puolet tavallisen suklaakuorrutetun banaanikakun kaloreista. Resepti on lisäksi superhelppo ja lopputulos taivaallinen!
Kokeile terveellisempää banaanikakkureseptiämme, joka ei sisällä valkoista sokeria ja voita vaan öljyä, rahkaa ja täysjyväjauhoja. Vähemmän kaloreita mutta enemmän makua.
VINKKI
Voinko banaanikakun paistaa uunipannulla?
Kyllä voi. Jos uunipannu on suuri, kerro reseptin annos noin 4,5:llä. Jos se on pieni (n. 22 x 30 cm), kerro määrä kahdella.
Paistoaika voi muuttua hieman, joten muista tarkistaa välillä kakun kypsyys esimerkiksi puisella grillitikulla.
VINKKI
Mausta ganache halutessasi esimerkiksi mintulla, maapähkinävoilla tai lakritsijauheella.
VINKKI
Voit sekoittaa ganachen sauvasekoittimella, jos haluat varmasti sileän koostumuksen – mutta työnnä se suklaaseen vinossa, jottet vispaa mukaan lisää ilmaa.
Jos kaipaat hieman terveellisempää kakkureseptiä – ja kukapa ei kaipaisi, kunhan mausta ei tarvitse tinkiä – banaanikakku on loistava valinta.
Banaanit ovat makeita, joten jos kakku sisältää niitä runsaasti, niillä voi korvata hyvin kakkujen yhtä epäterveellistä ainesosaa, sokeria.
Tässä reseptissä sokeria ei ole vain vähennetty vaan se on jätetty kokonaan pois. Tämä banaanikakku saa makeutensa pelkästään banaaneista ja hunajasta.
Lue myös: Leivo terveellisemmin
Banaanit ovat paitsi makeita myös terveellisiä. Niistä saa kivennäisaineita, kuten magnesiumia ja kaliumia, sekä ravintokuitua ja hiilihydraatteja, jotka antavat energiaa.
KUNTO PLUSsan suklainen banaanikakku on vielä terveellisempi kuin tavalliset banaanikakut.
Tämä kakku sisältää esimerkiksi vähemmän kaloreita, siihen ei ole käytetty voita ja taikina sisältää myös täysjyväjauhoja. Tästä artikkelista voit lukea lisää terveellisiä vinkkejä, ja lisäksi saat inspiraatiota muihin herkullisiin banaanileivonnaisiin.
Kotitekoista banaanikakkua on helppo muokata pienillä muutoksilla.
Todennäköisesti et koskaan kyllästy banaanikakkureseptiimme.
Jos niin kuitenkin käy, erilaisilla täytteillä voit lisätä erilaisia makuja tai muunnella kakun koostumusta.
Etkö saa tarpeeksesi banaanikakuista? Tutustu näihin 4 herkulliseen reseptiin.
Kokeile myös: Helppo mehevä kaneli-taatelikakku
Uunit ovat erilaisia, joten paistoaika voi vaihdella hieman uunista toiseen.
Kun suositeltu paistoaika lähestyy, voit tarkistaa kakun kypsyyden puisella tikulla. Työnnä se banaanikakkuun paksuimmasta kohdasta. Jos taikina tarttuu tikkuun, kakkua on paistettava vielä jonkin aikaa.
Jos banaanikakku ei ole vielä kypsä mutta sen pinta tummuu, voit peittää sen foliolla loppupaiston ajaksi.
Kakun voi hyvin paistaa edellisenä päivänä.
Kääri banaanikakku hyvin esimerkiksi pariin pakastepussiin tai pane se ilmatiiviiseen astiaan jäähdytettyäsi sen ensin uuniritilällä, mutta älä pane sitä jääkaappiin.
Kuorruta banaanikakku – olipa kuorrute sitten suklaaganacheamme tai sulatettua suklaata – vasta samana päivänä, kun kakku syödään.
Lue myös: Eikö sinulla ole keittiövaakaa? Näin muunnat grammat desilitroiksi
Huoneenlämmössä kakku säilyy yleensä noin 3 päivää.
Jos banaanikakku on kuorrutettu reseptimme mukaan suklaaganachella, se on säilytettävä jääkaapissa, jossa se säilyy noin 2 päivää. Ilman ganachea kakku säilyy pidempään.
Toki. Varmista, että banaanikakku on täysin jäähtynyt, ja pakkaa se sitten huolellisesti pariin pakastepussiin.
Pakasta kakku ilman kuorrutetta, ja kuorruta kakku vasta, kun olet sulattanut kakun.
Lue myös: Näin kauan ruoka säilyy pakkasessa
Vastaus piilee nimissä. Molemmissa on banaania, mutta banaanileipä on makea leipä, banaanikakku puolestaan oikea kakku.
Jollet suuremmin pidä kakuista tai haluat kokeilla jotain uutta, ehkä banaanileipä on sinun juttusi. Tutustu näihin kahteen banaanileipäreseptiin.