Kaakaorahkalla kuorrutettu banaanikakku

1 tuntia
294 kcal

Jos tekee mieli jotain hyvää, kokeile namien sijaan terveellistä banaanikakkua, joka tyydyttää vaativankin makeanhimon.

Kaakaorahkalla kuorrutettu banaanikakku, reseptit

Kaakaorahkalla kuorrutettu banaanikakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ¾ suurta, kypsää banaania
  • ½ munaa
  • ¼ dl akaasiahunajaa
  • ¼ dl sulatettua kookosöljyä
  • 1 rkl rahkaa
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • tl merisuolaa
  • ½ dl tattarijauhoa
  • 7½ g tummaa suklaata (70 %)

Kaakakorahka:

  • ½ dl rahkaa
  • ¼ rkl tummaa kaakaojauhetta
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ rkl akaasiahunajaa

Koristeluun:

  • ¼ banaania
  • 5 g suklaata

Valmistus

  • Muussaa banaanit haarukalla.
  • Lisää munat, hunaja, öljy ja rahka. Sekoita kiuvat aineet ja lisää taikinaan. Rouhi lopuksi suklaa ja kääntele taikinan joukkoon.
  • Voitele 20 cm kakkuvuoka tai vuoraa pohja leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
  • Kypsennä kakkua 175 asteessa 45-50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Jäähdytä kakkupohja ritilällä.
  • Sekoita kaakao, vaniljajauhe ja hunaja rahkan joukkoon.
  • Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele kakku banaaniviipaleilla ja suklaarouheella.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

VIDEO: Näin valmistat viidessä minuutissa terveelliset ja superherkulliset banaaniletut

Lue myos: Terveellinen ja helppo suklaakakku