Nainen kantaa kaakaorahkalla kuorrutettua banaanikakkua tarjottimella

Kaakaorahkalla kuorrutettu banaanikakku

Jos tekee mieli jotain hyvää, kokeile namien sijaan terveellistä banaanikakkua, joka tyydyttää vaativankin makeanhimon.

torstai 15. maaliskuuta 2018 teksti S. Leth

Kaakaorahkalla kuorrutettu banaanikakku

8 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 50 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

AINEKSET

3 suurta, kypsää banaania

2 munaa

1 dl akaasiahunajaa

½ dl sulatettua kookosöljyä

4 rkl rahkaa, skyriä tai kreikkalaista jogurttia

1 tl ruokasoodaa

½ tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1 tl vaniljajauhetta

¹⁄³ tl merisuolaa

2 dl tattarijauhoa

30 g tummaa suklaata (70 %)

Kaakakorahka:

2 dl rahkaa tai skyriä

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljajauhetta

1 rkl akaasiahunajaa

Koristeluun:

½ banaania

20 g suklaata

Valmistus

  • Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon muut kosteat aineet. Lisää kuivat aineet ja sekoita huolellisesti.
  • Vuoraa halkaisijaltaan 20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 45–50 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kakku on valmis, kun sen keskelle pistettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Aseta kakku ritilälle jäähtymään.
  • Sekoita rahka, kaakao, vanilja ja hunaja tasaiseksi kreemiksi.
  • Kun kakku on jäähtynyt, irrota se vuoasta ja päällystä kaakaokreemillä. Koristele banaaniviipaleilla ja karkeaksi rouhitulla tummalla suklaalla.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!


VIDEO: Näin valmistat viidessä minuutissa terveelliset ja superherkulliset banaaniletut

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 294 kcal

Proteiinia: 8,3 g

Rasvaa: 9,4 g

Hiilihydraattia: 44,9 g

Kuitua: 2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee