Kaakaorahkalla kuorrutettu banaanikakku

1 tunti
294 kcal

Jos tekee mieli jotain hyvää, kokeile namien sijaan terveellistä banaanikakkua, joka tyydyttää vaativankin makeanhimon.

Nainen kantaa kaakaorahkalla kuorrutettua banaanikakkua tarjottimella

Kaakaorahkalla kuorrutettu banaanikakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ¾ suurta, kypsää banaania
  • ½ munaa
  • ¼ dl akaasiahunajaa
  • ¼ dl sulatettua kookosöljyä
  • 1 rkl rahkaa, skyriä tai kreikkalaista jogurttia
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • tl merisuolaa
  • ½ dl tattarijauhoa
  • 7½ g tummaa suklaata (70 %)

Kaakakorahka:

  • ½ dl rahkaa tai skyriä
  • ¼ rkl tummaa kaakaojauhetta
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ rkl akaasiahunajaa

Koristeluun:

  • ¼ banaania
  • 5 g suklaata

Valmistus

  • Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon muut kosteat aineet. Lisää kuivat aineet ja sekoita huolellisesti.

  • Vuoraa halkaisijaltaan 20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 45–50 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kakku on valmis, kun sen keskelle pistettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Aseta kakku ritilälle jäähtymään.

  • Sekoita rahka, kaakao, vanilja ja hunaja tasaiseksi kreemiksi.

  • Kun kakku on jäähtynyt, irrota se vuoasta ja päällystä kaakaokreemillä. Koristele banaaniviipaleilla ja karkeaksi rouhitulla tummalla suklaalla.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

VIDEO: Näin valmistat viidessä minuutissa terveelliset ja superherkulliset banaaniletut