Nainen pitelee kaakaorahkalla kuorrutettua banaanikakkua

Kaakaorahkalla kuorrutettu banaanikakku

Jos tekee mieli jotain hyvää, kokeile namien sijaan terveellistä banaanikakkua, joka tyydyttää vaativankin makeanhimon.

torstai 15. maaliskuuta 2018 teksti Signe Leth

Kaakaorahkalla kuorrutettu banaanikakku

8 annosta

3 suurta, kypsää banaania
2 munaa
1 dl akaasiahunajaa
½ dl sulatettua kookosöljyä
4 rkl rahkaa, skyriä tai kreikkalaista jogurttia
1 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
¹⁄³ tl merisuolaa
2 dl tattarijauhoa
30 g tummaa suklaata (70 %) 

Kaakakorahka: 

2 dl rahkaa tai skyriä 
1 rkl tummaa kaakaojauhetta 
1 tl vaniljajauhetta 
1 rkl akaasiahunajaa 

Koristeluun: 

½ banaania 
20 g suklaata

Valmistus

  • Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon muut kosteat aineet. Lisää kuivat aineet ja sekoita huolellisesti.
  • Vuoraa halkaisijaltaan 20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 45–50 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kakku on valmis, kun sen keskelle pistettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Aseta kakku ritilälle jäähtymään.
  • Sekoita rahka, kaakao, vanilja ja hunaja tasaiseksi kreemiksi. 
  • Kun kakku on jäähtynyt, irrota se vuoasta ja päällystä kaakaokreemillä. Koristele banaaniviipaleilla ja karkeaksi rouhitulla tummalla suklaalla.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 294 kcal
Proteiinia: 8,3 g
Rasvaa: 9,4 g
Hiilihydraattia: 44,9 g
Kuitua: 2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee