Maria laihtui intervallikävelyllä: "En olisi uskonut, että pelkkä kävely voi laihduttaa."

Maria päätti asettaa intervallikävelyn 10 viikon ajan etusijalle, ja tuloksia syntyi. Paino laski, vyötärö kapeni ja olo muuttui energisemmäksi.

Maria käveli intervalleja 10 viikkoa ja sekä laihtui että voi paremmin

INTERVALLIKÄVELY – Kävelytreeni tehostuu, kun vaihtelee tempoa kävellessä.

© Thomas Dahl

Maria halusi laihtua. Kaksi pientä lasta ja kokopäivätyö tekivät kuitenkin treenin sovittamisen kalenteriin vaikeaksi. Intervallikävely, jossa kävellään vuoroin hiljaa vuoroin kovaa, on tehokkain kävelytreenin muoto. Lue, miten 10 viikon intervallikävely sopi Marian elämään ja miten se vaikutti.

Millaista oli noudattaa kävelytreeniohjelmaa?

”Se on ollut ihanan helppoa ja innostavaa. Kävelyyn ei tarvita mitään erikoisia varusteita. Kävellä voi silloin, kun se itselle sopii. Ja lisäksi kävelyn voi jakaa osiin ja kävellä useamman kerran päivän mittaan. Iltapäivisin olen yksin 3- ja 5-vuotiaiden lasten kanssa, joten olen kävellyt lounastauolla, päivällisen jälkeen ja myöhään illalla. On ollut hienoa päästä ulos liikkumaan. Eikä mitään lihaskipuja tai muita vaivoja ole tullut.”

Mikä on ollut parasta päivittäisessä kävelyssä?

”Parasta on ollut se, että on saanut niin paljon aikaa ihan itselleen! Koko jutun hyvinvointipuoli, se, että on saanut asettaa omat tarpeensa etusijalle. Nyt MINÄ kävelen ja pidän vähän taukoa lasteni hoitamisesta! Rentoudun ja irrottaudun kaikista kotiasioista kuuntelemalla podcastia tai musiikkia enkä ajattele mitään.”

Mikä on ollut ikävintä?

”Ei mikään. Oli kyllä joitakin sateisia iltoja, jolloin lapset nukahtivat vasta puoli yhdeksältä, ja pääsin myöhään ulos. Mutta sekin oli oikeastaan ihan ok.”

Millaisia tuloksia saavutit?

”Laihduin 2,5 kg, enkä muuttanut ruokavaliota mitenkään. Olen syönyt jäätelöä ja suklaata niin kuin ennenkin. Olen tyytyväinen. En olisi ikinä uskonut, että voin laihtua sillä tavoin, vaikka kävelinkin todella paljon.”

Mitä muuta kävely sinulle antoi?

”On ollut kivaa liikkua vähän enemmän. Se lisää hyvinvointia. Tunnen olevani vähän vahvempi ja paremmin yhteydessä omaan sisimpääni.”

Mitä pidit ohjelmastasi?

”Ne päivät, jolloin kävelin intervalleja, piti suunnitella etukäteen, jotta sain 30 minuuttia yhtäjaksoista kävelyä. Muuten se oli jopa vähän liian helppoa. En ole pitänyt sitä oikein minään panostuksena, edes lopuksi, kun piti kävellä kovalla vauhdilla pitkään.”

Mitä olet oppinut?

”Että kaikki liike on liikuntaa. Ei sen tarvitse olla niin vaikeaa. Kävelylenkki on parempi kuin ei mitään. Jatkan kävelyn sovittamista päiviini. Vähintään 10 000 askelta. Se on jo selkäytimessä. Jos se tarkoittaa, että on vietävä roskat kolmesti päivässä ja kierrettävä naapurustoa, niin teen sen.”

Mitä haluaisit sanoa niille, jotka haluavat laihtua kävelemällä?

”Että on tällainenkin mahdollisuus laihtua. Olen yllättynyt, että laihduin 2,5 kiloa. Jos tekee muutoksia myös ruokavalioon, muutos voi olla suurempikin. Myös kävelyharjoittelu voi vaikuttaa ruokavalioon. Ainakin minä huomasin ajattelevani, että kun kerran vihdoin teen jotain itseni hyväksi, en halua tuhota tuloksia syömällä karkkia tai ylimääräisiä annoksia iltaruokaa.”

Treenaa näin: Intervallikävelytreeni


Noudata oheista ohjelmaa kolmena päivänä viikossa. (Hox! Kun käytät kuunneltavaa ohjelmaa, sinun ei tarvitse ottaa itse aikaa!) Kävele 10 000 askelta joka päivä viikon muina päivinä useammassa osassa – yksi lepopäivä sallitaan.

ohjelma intervallikävelyyn

INTERVALLIKÄVELY – 10 viikon intervallikävelyohjelma

© KUNTO PLUS

Asiantuntija: Liikuntatieteen maisteri M. Aagaard