Terveellisiä reseptejä Terveelliset välipalat Suklaalevi... Suklaalevite 40 minuuttia Vastustamaton itsetehty suklaalevite. Teksti: KUNTOPLUS 12. heinäkuuta 2016 Suklaalevite Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 200 g hasselpähkinöitä 100 g tummaa suklaata 100 g maitosuklaata puolikas vaniljatankoa 1 dl sokeria tai juoksevaa hunajaa 1 dl kuohukermaa Valmistus Levitä pähkinät uunipellille ja paahda niitä 170-asteisessa uunissa kunnes ne alkavat tuoksua ja saada vähän väriä. Varo etteivät pähkinät paahdu liikaa. Kaada puolet pähkinöistä vielä lämpiminä tehosekoittimeen tai vastaavaan, ja jauha ne melkein tahnaksi. Rouhi tumma suklaa karkeasti ja lisää se tehosekoittimeen. Raaputa joukkoon vaniljatangosta siemenet. Jatka sekoittamista niin, että suklaa sulaa pähkinöiden lämmössä. Lisää puolet hunajasta ja sekoita seos sileäksi tahnaksi. Lisää puolet kermasta. Täytä tahnalla 1–2 purkkia puoleen väliin, ja toista koko prosessi maitosuklaan kanssa. Lisää vaalea tahna purkkeihin tumman päälle. Tahna säilyy jääkaapissa noin puolitoista viikkoa. Suklaa