Suklaakermakuorrutettu taatelikakku

1 tuntia
148 kcal

Tekeekö mielesi mehevää kakkua? Kokeile tätä taateli-kaneli-piimäkakkua. Vaihda ganache kahvikaakaokuorrutteeseen jos pidät siitä enemmän.

Taatelikakku, reseptit

TAATELIKAKKU – Ohjeessa on käytetty piimää, mutta taatelikakun voi tehdä esimerksi kauramaitoon.

© wichmann+bendtsen

Suklaakermakuorrutettu taatelikakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kakku / 18 palaa

  • 400 g taateleita
  • 1 dl öljyä
  • 6 dl piimää
  • 4 munaa
  • 4 rkl kanelia
  • 3 tl soodaa
  • 400 g vehnäjauhoja

Ganache eli suklaakermakuorrutus

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kahvikermaa

Valmistus

  • Soseuta taatelit, öljy ja piimä.
  • Vispaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon taatelisose.
  • Sekoita kuivat aineet ja lisää nuolijalla käännellen taikinaan.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 x 30 cm:n vuokaan.
  • Kypsennä 180 asteessa 35 minuuttia.
  • Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma lähes kiehumispisteeseen ja kaada sitten suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa sulaa ja pane jääkaappiin.
  • Levitä ganache jäähtyneen kakun pinnalle.

VINKKI! Pakasta kakku kuorruttamatta ja tee kuorrute vasta ennen kakun tarjoamista.

VINKKI! Peitä kakku leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua liikaa paiston aikana.

VINKKI! Kahvikaakaon makuinen kuorrute syntyy, kun korvaat osan kuorrutteen kermasta kahvilla.