Taateli-bostonkakku ilman voita ja sokeria
Poimi vähän terveellisempi taatelipuustien ohje ja monta hyvää vinkkiä helppojen ja herkullisten puustien leipomiseen.
Poimi vähän terveellisempi taatelipuustien ohje ja monta hyvää vinkkiä helppojen ja herkullisten puustien leipomiseen.
Kokeile helppoa hieman terveellisemmän taateli-bostonkakun ohjetta. Taatelipuusteissa ei ole yhtään voita eikä lisättyä sokeria, eikä niitä edes kaipaa! Asettelimme ohjeen taatelipuustit kylki kylkeen irtopohjavuokaan ja paistoimme ne bostonkakuksi. Voit tietenkin kypsentää puustit irrallaan toisistaan leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
VINKKI: Jos paistat puustit irrallisina pullina, paistoaika on noin 12 minuuttia.
VINKKI: Taateli-bostonkakun voi pakastaa, mutta kuorrute kannattaa levittää vasta ennen tarjoilua.
Rakastatko sinäkin tuoreitta ja huumaavasti tuoksuvia, vastapaistettuja kanelipullia? Keräsimme parhaat vinkit herkullisten, kuohkeiden ja maukkaiden puustien leipomiseen.
Puustien leipominen vie aikaa, mutta lopputulos kyllä korvaa kaiken vaivan. Palkinto tulee kun upotat hampaasi lämpimään, tuoksuvaan, kuohkeaan pullaan!
Voihan pullat hakea leipomosta, kahvilasta tai kaupasta, mutta makunautinto ei ole sama, puhumattakaan kodin ihanasta tuoksusta.
Kanelipuusteista voi tehdä huomattavasti tavallista terveellisempiä säilyttämällä kuitenkin niiden herkullisen maun ja pehmeän rakenteen. Seuraavassa on vinkkejä terveellisempään taikinaan, täytteeseen ja kuorrutteeseen.
Kokeile myös: Helppo mehevä kaneli-taatelikakku
Ilman muuta. Se voi olla hyväkin idea, jos haluat tarjota tuoretta pullaa ja on vähän kiire ennen vieraiden saapumista. Voit nimittäin tehdä aikaa vievimmät vaiheet edellisenä iltana ja panna sitten paistamattomat puustit kylmään odottamaan.
Kyllä voi. Airfryeriin ei luonnollisesti mahdu niin monta puustia kuin uuniin, mutta jos tarve on vain pienelle määrälle pullia, se käy oikein hyvin. Jos puusteja on pakkasessa, ne on myös helppo sulattaa ja lämmittää nopeasti airfyerissa.
Haluatko että puustisi ovat täydellisen, kauniin ja tasaisen pyöreitä? Unohda veitsi, joka helposti painaa taikinarullan lyttyyn, ja etsi sen sijaan esiin rulla vahvaa ompelulankaa.
Voi! Korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla valmiilla jauhoseoksilla tai jollakin seuraavista.
Kanelipuustien leipomisessa moni asia voi mennä vikaan. Tässä muutama hyvä neuvo.
Pullat voi pakastaa joko ennen tai jälkeen paistamisen.
Raakapakastaminen
Pakasta kierteet heti kun olet leikannut rullan paloiksi, ennen kuin ne ehtivät kohota. Pakkaa ne rasiaan tai pakastepussiin yhteen kerrokseen. Leivinpaperisuikale pitää pullat erossa toisistaan jos haluat täyttää pussin tai rasian mahdollisimman tehokkaasti. Anna pullien sulaa hitaasti jääkaapissa ja herättele ja kohota niitä tunti huoneenlämmössä ennen kuin paistat ne.
Kypsien pullien pakastaminen
Ota pullat uunista pari minuuttia ennen kuin ne olisivat valmiita. Jäähdytä pullat ja pakasta ne heti tuoreeltaan. Sulata pullat jääkaapissa, suihkauta vedellä ja lämmitä uunissa. Älä unohda pullia pakkaseen yli puoleksi vuodeksi.
Kunto Plus 16/23