Sallitun herkulliset laskiaispullat

2 tuntia
194 kcal

Lähes terveellisistä laskiaispullista voi nauttia hyvällä mielellä.

Laskiaispullat

LASKIAISPULLAT – voi olla vähän kevyempi ja terveellisempi.

© wichmann+bendtsen

Terveellisemmät marjatäytteiset laskiaispullat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pullaa

  • ¼ dl maitoa
  • 3 g hiivaa
  • ¼ muna
  • 4⅓ g sokeria
  • 50 g vehnäjauhoja
  • ¼ tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • 6¼ g voita
  • ¼ muna voiteluun

Hilloke

  • 31 g pakastemarjoja
  • ¼ rkl sokeria
  • ¼ vaniljatanko
  • ⅓ tl perunajauhoja

Päälle

  • 18 g tomusokeria
  • ¼ dl vettä
  • (pakastekuivattuja vadelmia)

Valmistus

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, eli noin 37 asteiseksi. Liota hiiva joukkoon ja lisää muna ja sokeri.
  • Lisää kardemumma ja suola ja jauhoja vähitellen, alusta taikina sileäksi.
  • Vaivaa pehmeä voi joukkoon.
  • Kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
  • Pane marjat, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Keitä hiljalleen kunnes marjat kiehuvat rikki, noin 7 minuuttia. Poista vaniljatanko.
  • Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmä vettä. Lisää ohuena nauhana marjaseokseen, kiehauta kunnes hilloke pulpahtaa ja anna jäähtyä.
  • Kauli taikina 40 x 40 cm levyksi jauhotetulla alustalla.
  • Leikkaa levy 16 yhtä suureen palaan. Lusikoi 1,5 tl kiisseliä jokaiselle palalle.
  • Nosta palojen kaikki kulmat yhteen ja nipistele reunat kiinni sormilla niin että täyte pysyy pullissa. Käännä saumapuolet alle. Nosta pullat kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kohota vielä liinan alla 45 minuuttia.
  • Voitele pullat munalla.
  • Kypsennä 180 asteessa kiertoilmassa noin 15 minuuttia.
  • Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tilkka kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Levitä jäähtyneille pullille ja korista marjarouheella.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

Lue myos: Terveellinen ja helppo suklaakakku

VINKKI! Sulatetulla tummalla suklaalla maustettu rahka sopii myös laskiaispullien täytteeksi.

VINKKI! Kaikki uunit paistavat eri lailla. Paista pullia niin kauan, että pinta ruskistuu kullanruskeaksi. Kaunis paistopinta antaa myös makua


Newsletter background