Hedelmäiset kanelipullat

Välipala

maanantai 22. elokuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Hedelmäiset kanelipullat

12 kpl

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 40 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 2,5 tuntia

AINEKSET

12 kpl

15 g hiivaa

1½ dl maitoa

½ dl vettä

½ munaa

1 tl oliiviöljyä

½ tl suolaa

1 tl sokeria

150 g spelttijauhoja

150 g vehnäjauhoja

Täyte:

15 g voita

2 banaania

100 g kuivattuja aprikooseja

2 rkl fariini- tai muscovadosokeria

1 rkl kanelia

1 luomuappelsiinin kuori

2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistus

  • Liuota hiiva maitoon. Lisää vesi, muna, öljy, suola, sokeri ja spelttijauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Nostata tunnin ajan.
  • Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 x 30 cm). Voitele levy sulatetulla voilla. Kuori ja viipaloi banaanit. Hienonna aprikoosit. Sekoita keskenään banaaniviipaleet, aprikoosit, sokeri, kaneli sekä appelsiininkuoriraaste. Levitä seos taikinalevyn päälle ja kääri levy rullalle.
  • Leikkaa rulla 12 osaan ja nosta palat muffinivuokiin. Anna pullien kohota 30 min. Paista 200-asteisessa uunissa 20 min. Voitele pullia paistumisen aikana 5 min välein hunajalla.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 160 kcal

Proteiinia: 4 g

Rasvaa: 2 g

Kuitua: 3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee