Hedelmäiset kanelipullat

2,5 tuntia
160 kcal

Välipala

Hedelmäiset kanelipullat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

12 kpl

  • 2½ g hiivaa
  • ¼ dl maitoa
  • ¼ dl vettä
  • ¼ munaa
  • ¼ tl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • 25 g spelttijauhoja
  • 25 g vehnäjauhoja

Täyte:

  • 2½ g voita
  • banaania
  • 16 g kuivattuja aprikooseja
  • ⅓ rkl fariini- tai muscovadosokeria
  • ¼ rkl kanelia
  • ¼ luomuappelsiinin kuori
  • ⅓ rkl juoksevaa hunajaa

Valmistus

  • Liuota hiiva maitoon. Lisää vesi, muna, öljy, suola, sokeri ja spelttijauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Nostata tunnin ajan.

  • Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 x 30 cm). Voitele levy sulatetulla voilla. Kuori ja viipaloi banaanit. Hienonna aprikoosit. Sekoita keskenään banaaniviipaleet, aprikoosit, sokeri, kaneli sekä appelsiininkuoriraaste. Levitä seos taikinalevyn päälle ja kääri levy rullalle.

  • Leikkaa rulla 12 osaan ja nosta palat muffinivuokiin. Anna pullien kohota 30 min. Paista 200-asteisessa uunissa 20 min. Voitele pullia paistumisen aikana 5 min välein hunajalla.