Pähkinäiset karpalomuffinit

Kokeile karpalomuffineita viikonlopun aamiaisleipänä. Mmm!

lauantai 4. syyskuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Pähkinäiset karpalomuffinit

10 kpl

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

3 dl vehnäjauhoja

3/4 dl sokeria

1 ½ tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

½ munaa

1 ½ dl rasvatonta piimää

2 dl (pakaste)karpaloita

2 rkl hasselpähkinöitä

1 dl kuivattuja hedelmiä

Aamupalan muut ainekset

2 ½ dl rasvatonta maustamatonta jogurttia

4 dl hedelmänpaloja tai marjoja

Leivontaohje

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään muna ja piimä.

Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja lisää karpalot, pähkinät sekä kuivatut hedelmät pieninä paloina. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi.

Tee taikinasta 10 muffinia pieniin silikoni- tai paperivuokiin. Paista muffineita190-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Nauti muffinit aamiaisella jogurtin ja hedelmien tai marjojen sekä kahvin tai teen kanssa.

Vinkki
Pakasta loput pullat. Saat niistä vastapaistetun veroisia, kun panet ne suoraan pakkasesta kuumaan uuniin lämpiämään.

LUE MYÖS: Kuivatut hedelmät – terveellistä vai ei?

ravintosisältö/annos

Energiaa: 349 kcal

Proteiinia: 14 g

Rasvaa: 3 g

Hiilihydraattia: 68 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee