Marjakakkuset

Jälkiruoka tai välipala

torstai 10. kesäkuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

6 kpl

1 muna
½ dl sokeria
30 g marsipaania
2/3 dl vehnäjauhoja
½ sitruunaa


Täyte

2 dl vadelmia
1 tl sokeria


Koristeeksi

tomusokeria
vadelmia


Valmistus

Vatkaa munaa ja sokeria 10 min. Raasta marsipaani mahdollisimman hienoksi ja sekoita raaste vaahdon joukkoon. Sekoita jauhot, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu taikinaan varovasti nostelemalla.

Kaada taikina yhteen suureen tai kuuteen pieneen voideltuun vuokaan. Paista pieniä kakkusia 10 min 200 asteessa tai suurta leivonnaista 30 min 180 asteessa.

Kumoa leivonnaiset vuoista ja halkaise ne jäähtyneinä. Täytä leivonnaiset soseutetuilla vadelmilla, jotka on maustettu sokerilla. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kokonaisilla vadelmilla.

Vinkki
Leivonnaiset sopivat pakastettaviksi, mutta ne on paras täyttää vasta sulatettuina juuri ennen tarjoilua.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Jos sinun on pidettävä kalorien saanti kurissa, nämä kakkuset ovat suhteellisen terveellinen vaihtoehto, koska niissä ei ole rasvaa.


  • Jos treenaat rankasti

    Marjojen antioksidantit voivat auttaa lihasten treenin jälkeistä palautumista. Syö kakkusten kanssa sakeaa jogurttia, josta saat proteiinia lihasten rakennusaineeksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee