Marjakakkuset

30 minuuttia
106 kcal

Jälkiruoka tai välipala

Marjakakkuset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • muna
  • ¼ dl sokeria
  • 10 g marsipaania
  • ¼ dl vehnäjauhoja
  • ¼ sitruunaa

Täyte

  • ½ dl vadelmia
  • ⅓ tl sokeria

Koristeeksi

  • tomusokeria
  • vadelmia

Valmistus

Vatkaa munaa ja sokeria 10 min. Raasta marsipaani mahdollisimman hienoksi ja sekoita raaste vaahdon joukkoon. Sekoita jauhot, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu taikinaan varovasti nostelemalla.

Kaada taikina yhteen suureen tai kuuteen pieneen voideltuun vuokaan. Paista pieniä kakkusia 10 min 200 asteessa tai suurta leivonnaista 30 min 180 asteessa.

Kumoa leivonnaiset vuoista ja halkaise ne jäähtyneinä. Täytä leivonnaiset soseutetuilla vadelmilla, jotka on maustettu sokerilla. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kokonaisilla vadelmilla.

VINKKI
Leivonnaiset sopivat pakastettaviksi, mutta ne on paras täyttää vasta sulatettuina juuri ennen tarjoilua.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!