Omena-kanelipuustit

3 tuntia
190 kcal

Kokeile alle 200 kilokalorin omena-kanelipuusteja. Terveellinen resepti sisältää niin täysjyväjauhoja, omenaa kuin mantelilastujakin.

Omena-kanelipuustit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 KPL

  • 4 g hiivaa
  • ⅓ dl haaleaa vettä
  • ¼ dl maustamatonta jogurttia
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ rkl hunajaa
  • ⅓ rkl oliiviöljyä
  • 20 g täysjyväjauhoja vehnää, ruista, tai alkuvehnää, kuten spelttiä, dinkeliä tai emmeriä
  • 50 g vehnäjauhoja

Täyte

  • ½ omenaa
  • ¼ tl kanelia
  • ⅓ rkl ruskeaa ruokosokeria tai muscovadoa
  • ½ rkl voita
  • 4 g mantelilastuja

Voiteluun

  • munaa tai maitoa

Valmistus

  • Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää jogurtti, suola, hunaja ja öljy.
  • Sekoita joukkoon täysjyväjauhot ja anna taikinan levätä 15 minuuttia.
  • Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä tarttuvaksi.
  • Kohota lämpimässä 1 tunti.
  • Kauli kohonnut perustaikina noin 30 x 40 cm suorakaiteeksi.
  • Raasta omenat. Sulata voi ja valuta se omenoille. Ripottele päälle mantelilastut.
  • Kääri taikina rullalle ja leikkaa rulla 12 yhtä suureen palaan.
  • Pane palat leivinpaperille kyljelleen. Kohota kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
  • Kuumenna uuni 230 asteeseen. Pienennä lämpö 220 asteeseen. Voitele puustit maidolla tai munalla ja paista kullanruskeiksi, noin 15 minuuttia. Tomuta pölysokerilla.

VINKKI Voit vaihtaa välillä omenat päärynöihin ja mantelit pähkinöihin.