Taateli-bostonkakku

2½ tuntia
178 kcal

Terveellisempi versio perinteisestä bostonkakusta sisältää maukkaita taateleita. Kokeile KUNTO PLUSsan herkkureseptiä.

Taateli-bostonkakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pullaa

  • ¼ dl maitoa
  • ¼ dl vettä
  • 4 g hiivaa
  • ¼ rkl oliiviöljyä
  • munaa
  • ¼ rkl juoksevaa hunajaa
  • 41 g vehnäjauhoja
  • 8⅓ g grahamjauhoja
  • ¼ tl kardemummaa
  • ¼ hyppysellinen merisuolaa

Täyte:

  • 20 g medjool-taateleita
  • ¼ dl vettä
  • ⅓ tl kanelia

Kuorrutus:

  • 13 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • ⅓ rkl kreikkalaista jogurttia 2 % rasvaa
  • ⅓ tl juoksevaa hunajaa
  • ¼ sitruunan kuori

Valmistus

  • Lämmitä maito-vesiseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
  • Liota hiiva nesteeseen, lisää öljy, yksi muna ja hunaja.
  • Lisää jauhot, kardemumma ja suola ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia.
  • Kohota leivinliinan alla 1 tunti.
  • Poista taateleista kivet, lisää vesi ja kaneli ja soseuta.
  • Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle. Leikkaa rulla 12 palaan.
  • Asettele palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kohota 30 minuuttia.
  • Voitele munalla ja kypsennä 25 minuuttia 180 asteessa kiertoilmassa. Anna jäähtyä.
  • Sekoita kuorrutus ja kuorruta.

VINKKI! Jos pakastat kakun, kuorruta se vasta sulatettuna ennen tarjoilua.