Terveellisiä reseptejä Leivonnaiset Taateli-bo... Taateli-bostonkakku 2½ tuntia 178 kcal Terveellisempi versio perinteisestä bostonkakusta sisältää maukkaita taateleita. Kokeile KUNTO PLUSsan herkkureseptiä. Teksti: Maria Christensen 13. heinäkuuta 2021 Taateli-bostonkakku Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 pullaa ¼ dl maitoa ¼ dl vettä 4 g hiivaa ¼ rkl oliiviöljyä ⅓ munaa ¼ rkl juoksevaa hunajaa 41 g vehnäjauhoja 8⅓ g grahamjauhoja ¼ tl kardemummaa ¼ hyppysellinen merisuolaa Täyte: 20 g medjool-taateleita ¼ dl vettä ⅓ tl kanelia Kuorrutus: 13 g maustamatonta kevyttuorejuustoa ⅓ rkl kreikkalaista jogurttia 2 % rasvaa ⅓ tl juoksevaa hunajaa ¼ sitruunan kuori Valmistus Lämmitä maito-vesiseos mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen, lisää öljy, yksi muna ja hunaja. Lisää jauhot, kardemumma ja suola ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Kohota leivinliinan alla 1 tunti. Poista taateleista kivet, lisää vesi ja kaneli ja soseuta. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle. Leikkaa rulla 12 palaan. Asettele palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kohota 30 minuuttia. Voitele munalla ja kypsennä 25 minuuttia 180 asteessa kiertoilmassa. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutus ja kuorruta. VINKKI! Jos pakastat kakun, kuorruta se vasta sulatettuna ennen tarjoilua. KaneliTaateli